Plíšková dále řádí. Češka prolétla do třetího kola French Open

- Radek Štohl

Karolína Plíšková i nadále potvrzuje výbornou formu. Nejlepší Češka současnosti vyhrála sedmý zápas v řadě, když ve druhém kole French Open smetla Kristínu Kucovou dvakrát 6:2. Plíškové se během celého zápasu dařilo na podání, jen jednou musela čelit brejkbolu. Sedmadvacetiletá tenistka tak potřetí v kariéře postoupila do třetího kola Roland Garros, o své druhé osmifinále na zdejším turnaji se potká s vítězkou zápasu Petra Marticová – Kristina Mladenovicová.

Ještě před druhým grandslamem sezóny se Plíšková dočkala velkého titulu. Na prestižním turnaji v Římě získala nejcennější trofej z antuky, zásluhou čehož se posunula na druhé místo světového žebříčku.

Současnou pozici potvrzuje také na Roland Garros, kde v úvodních dvou zápasech dohromady ztratila deset her. Ve druhém kole dvouhry ji totiž nepřekvapila ani úspěšná hráčka z kvalifikace Kristína Kucová.

Na úvod duelu přitom paradoxně mohla odskočit Kucová, její soupeřka však ve třetí hře odvrátila brejkbol přímým bodem z podání. Plíšková se naopak utrhla za stavu 3:2, při kterém využila svůj druhou šanci na brejk. Prolomit podání se české tenistce podařilo o dva gemy později, když proměnila třetí setbol první sady.

Druhý set byl téměř stejný jako ten první. Jen s tím rozdílem, že Kucová si již nevypracovala žádný brejkbol. Plíškové naopak v šesté a osmé hře stačily celkem dvě šance na brejk, přičemž po tom posledním úspěšném, doběhnutém kraťasu soupeřky a následném forhendu krosu, slavila postup do třetího kola.

Karolína Plíšková se v této fázi turnaje French Open představila jen při posledních dvou ročnících. Zatímco minulou sezónu skončila právě před branami osmifinále na Marii Šarapovové, předloni zde uhrála semifinále. Postup do finále ji tehdy zamezila Simona Halepová, se kterou prohrála 4:6, 6:3, 4:6.