Od Siniakové odešel trenér. Byla to zadovka, zlobí se mladá Češka

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Zdá se, že po horším úvodu sezóny se Kateřina Siniaková vrací zpět na výsluní. Česká tenistka v úvodním kole Roland Garros přehrála Jelenu Rybakinovou. „První set jsem vydřela, pak se to vyvíjelo líp. S trenérem Hughesem jsme ukončili spolupráci po turnaji v Praze. Asi dostal lepší nabídku,“ sdělila po pařížském vítězství Siniaková.

Semifinále v Norimberku a nyní zvládnuté první kolo Roland Garros. To je vydařená bilance Kateřiny Siniakové v posledních deseti dnech. Na antukovém grandslamu porazila Jelenu Rybakinovou 7:6(5) a 6:1.

„Čekala jsem těžký zápas. Nebyl o moc jiný než v Istanbulu. Důležité bylo, že jsem využila své šance. Ona hraje rány, zničehonic vytáhne vítězný úder. Jsem ráda, že jsem první set vydřela. Pak se to vyvíjelo líp,“ konstatovala Siniaková.

Zdá se, že nevydařený úvod sezóny je minulostí. „Myslím si, že teď hraju dobře. Z vítězství jsem měla velkou radost. Na antuce by zápasy ještě mohly přijít. Semifinále z Norimberku v zádech by mi mělo pomoct,“ doufá světová jednička ve čtyřhře.

Česká tenistka prozradila, že po turnaji v Praze nečekaně ukončila spolupráci se zkušeným trenérem Iainem Hughesem. Ten nyní trénuje Anastasii Potapovovou.

„Přišel s tím za mnou on. Asi dostal lepší nabídku. Nebylo to kvůli výsledkům. Řekl, že si musíme promluvit a že má jinou nabídku. Myslím, že je neetické, když hráčky nabízejí spolupráci trenérovi, který je zadaný. Byla to taková ‚zadovka‘,“ mrzelo Siniakovou.

V nelehkých časech se ale může opřít o svého otce. „Vždy je na mé straně. Navíc se nám daří oddělovat soukromý a profesionální vztah. S hledáním nového trenéra nespěchám. Není nejdůležitější hned někoho nacpat do týmu,“ popisuje.

O postup do třetího kola zabojuje třiadvacetiletá Češka proti Marii Sakkariové. „Očekávám těžký zápas. Je to bojovnice, hodně běhá a je agresivní. Z defenzivy se umí dostat do ofenzivy,“ vyhlíží nadcházející bitvu lepšící se Siniaková.