O polovinu mladší Vondroušová statečně vzdorovala vítězce grandslamu

- David Schlegel

Zápas mezi šestnáctiletou Markétou Vondroušovou a dvakrát tak starou Australankou Samanthou Stosurovou můžeme označit jako souboj generací. Nakonec v něm převážily zkušenosti, ale mladá Češka ukázala, že z ní roste výborná hráčka, která má potenciál prosadit se do užší světové špičky. "Ze začátku jsem byla děsně nervózní. Bylo tu moc lidí, ale pak jsem si zvykla," svěřila se se svými bezprostředními dojmy hned po zápase.

Bývalá světová jednička mezi juniorkami v prvním setu za stavu 3:3 vedla při podání Stosurové 0:40, ale game nakonec neuhrála a následně ztratila svoje podání. "Myslím, že to byl docela vyrovnaný zápas, ale Samantha mě přehrávala právě v těch důležitých momentech. Ukázala, jak je skvělá hráčka, vždyť vyhrála grandslam," složila Vondroušová poklonu Australance, která v roce 2011 deklasovala ve finále US Open útočnou hrou Serenu Williamsovou 6:2, 6:3.

Ve druhém setu si vypracovala Vondroušová dva brejkboly za stavu 2:1, ale opět je neproměnila. Stosurová dokázala v těchto chvílích vždy výborně zaservírovat. Vondroušová naopak za stavu 3:3 sama ztratila servis a zpátky si ho už vzít nedokázala. "Hodně jsem si to i přes porážku užila. Přišlo hodně lidí a myslím, že jsem odehrála celkem dobrý zápas. Ještě za stavu 3:5 jsem těžkou chvíli zvládla, ale o game později už se mi to nepodařilo," hodnotila sokolovská rodačka Vondroušová.

Samantha Stosurová se ve čtvrtfinále střetne s další českou tenistkou Barborou Strýcovou. "Češky mi často dokážou na turnajích pořádně zatopit. Je jich ve špičce opravdu hodně. Barbora je vynikající hráčka a bude to určitě dobré utkání," pozvala diváky do hlediště bývalá čtvrtá hráčka světa Samantha Stosurová.