Konzultace s kolegy zabrala. Výkonnost roste každým zápasem, těší Rosola

- Jan Havlovic

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Lukáš Rosol se v Paříži rozehrává k výborným výkonům a ve středu odpoledne vybojoval postup do finále kvalifikace. Na Američana Girona se informoval u kolegů Horanského se Šátralem a zvítězil za 67 minut po setech dvakrát 6:4. „Každým zápasem se lepším. Výkonnost jde nahoru,“ těší českého daviscupového reprezentanta po druhé výhře.

Poctivá příprava je základ úspěchu. Tím se řídil také Lukáš Rosol, který se na svého soupeře Američana Marcose Girona dokonale informoval. „Díval jsem se na jeho zápasy, které odehrál v posledních týdnech. Mluvil jsem také s hráči, kteří s ním nedávno hráli – s Filipem Horanským a s Honzou Šátralem,“ přibližuje Rosol přípravu na druhé kvalifikační kolo.

Jan Šátral i Filip Horanský v soubojích s Gironem uspěli, takže Rosolovi mohli předat cenné rady. „Po mém prvním zápase jsem stihl vidět ještě dva gemy z jeho duelu proti Američanu Youngovi. Ten byl ale zraněný, takže z toho se nedalo moc vyčíst,“ dodal zkušený tenista k předzápasové přípravě.

Rosolovi se dařilo také v praxi. Při slunečném pařížském odpoledni se na kurtu zdržel přesně 67 minut a po výsledku dvakrát 6:4 slavil postup. „Určitě to nebyl lehký zápas a musel jsem se v každém gemu zkoncentrovat. Herně jsem byl ale lepším hráčem, měl jsem lepší servis a snažil jsem se, abych ho při výměnách tlačil,“ hodnotil dobře naladěný Rosol v rozhovoru pro náš web.

Český daviscupový reprezentant byl konzistentní při podání a hrozil na returnu. Výsledkem byly dva proměněné brejkboly, po jednom v každém setu. Výkon se již blížil ideálu, s čímž souhlasil i samotný Rosol.

„Každým zápasem se lepším. Ten první zápas nebyl podle mých představ, druhý už byl lepší,“ připomněl Rosol zápas proti Izraelci Weintraubovi. „První duel se nedá s tímto vůbec srovnávat. Soupeř nehrál více než dva roky soutěžní zápas, takže nebyl úplně fit. Když jsem rozhazoval míčky do stran, tak příliš nestíhal,“ ohlédl se Rosol za pondělním střetnutím, které vyhrál za pouhých 44 minut 6:3, 6:1.

Rosol je tak na nejlepší cestě, aby si v Paříži zahrál posedmé v hlavní soutěži. Jeho dalším soupeřem bude Němec Yannick Hanfmann, který porazil Sebastiana Ofnera 6:2, 6:1. Rosol favorizoval v tomto střetnutí spíše rakouského tenistu. „S Ofnerem jsem se dnes rozehrával, takže jsem si ho trochu oťukal,“ prozradil třiatřicetiletý tenista, který se však střetne s druhým z této dvojice. 

Rozjetý Rosol bude v závěrečném kvalifikačním kole mírným favoritem. Před dvěma lety dokázal Hanfmanna porazit na antuce v rámci německé Bundesligy. „Výkonnost jde nahoru,“ těší českého tenistu před další pařížskou bitvou.