Svitolinová ukázala parádní gesto! Pomohla krajance zaplatit drahou operaci

- Jan Vojkůvka

V nouzi poznáš přítele. To nyní velmi dobře ví i Darja "Daša" Lopatecká. Teprve šestnáctiletý ukrajinský supertalent potřeboval po vážném zranění kolene na turnaji ITF v Itálii 12 000 eur na zaplacení operace na místní klinice. Krajanka Lopatecké, Elina Svitolinová, neváhala a vysokou částku zaplatila.

Svitolinová se o svém daru Lopatecké nikde nezmínila, jejím cílem bylo hlavně pomoci své krajance v nouzi. Nebýt sestry mladé Darji, Marie, svět by se možná vůbec nedozvěděl o velkolepém činu, který nejlepší ukrajinská tenistka současnosti udělala.

„Darjina operace právě skončila. Všechno šlo hladce a chceme poděkovat všem, kteří naší rodinu podpořili, ať už materiálně nebo morálně,“ řekl Maria Lopatecká webu btu.org.ua. „Obzvláště chceme poděkovat Elině Svitolinové, která operaci zaplatila. Darja je nyní na klinice, kde stráví nějaký čas.“

Šestnáctiletá Darja Lopatecká, jež je aktuálně na 231. místě žebříčku, debutovala mezi profesionálkami loni v červnu a na kontě už má pět titulů z okruhu ITF. Hned tři z nich vybojovala letos v Hongkongu a Niši-Tamě.

Mladičká Ukrajinka se zranila během svého vystoupení na turnaji ITF v Římě, kde tento týden hrají také největší hvězdy WTA na podniku nejvyšší kategorie.

Svitolinová zde obhajovala loňský titul, letos však vypadla už ve druhém kole, když prohrála s Victorií Azarenkovou. O svém daru se veřejně nikde nezmínila, ale je téměř jisté, že v nejbližších dnech se na tiskových konferencích bude probírat její čin, který výrazně pomohl mladičké Lopatecké.