1:6, 2:4... a pak otočka! Siniaková skolila nasazenou Číňanku a vyrovnala v Římě své maximum

- Filip Lefenda

Kateřina Siniaková vstoupila po dvou porážkách vítězně do prestižního podniku v italském Římě, kde na úvod porazila ve třech setech Číňanku Čchiang Wang. Triumfu české hráčky přitom zpočátku nic nenasvědčovalo, když v úvodním setu uhrála jen jeden gem a ve druhém prohrávala už 2:4, povedeným obratem ale nakonec Siniaková vyrovnala své turnajové maximum. V duelu, jenž trval 2 hodiny a 30 minut, zvítězila 1:6, 7:5 a 6:4.

Do utkání vstoupila Siniaková vlažně. Světové sedmnáctce přepustila čistou hrou hned svůj úvodní servis, který ve zbytku dějství ztratila ještě dvakrát. Výsledkem tak bylo skóre 1:6.

Ani start druhého setu nenaznačoval, že by se utkání mělo proměnit v drama. Siniaková po soupeřčině brejku ze šestého gemu prohrávala už 2:4, dokázala ovšem bleskově reagovat stejnou mincí. O dva gemy později navíc Češka svůj premiérový úlovek na příjmu zopakovala, a ačkoliv v desáté hře sadu do vítězného konce nedopodávala, po dalším brejku na 6:5 měla možnost úspěšného reparátu.

Dramatická byla také třetí sada. Rozjetá Siniaková do ní vlétla jako uragán a brzy si vypracovala vedení 4:1 se dvěma brejky k dobru, poté však přišly chvíle čínské protivnice, jež se třemi gemy v řadě – z toho dvěma na příjmu – dokázala dotáhnout na vyrovnané skóre 4:4.

Poslední slovo měla nakonec ale přeci jen Siniaková. Ta vzala v devátém gemu Wang podání čistou hrou, aby vzápětí duel skrze shodu a třetí proměněný mečbol doservírovala.

Po vítězství 1:6, 7:5 a 6:4, které se rodilo 2 hodiny a 30 minut, si Siniaková o vylepšení svého turnajového maxima zahraje buď s Rumunkou Beguovou, nebo Ruskou Kasatkinovou.

Internazionali BNL d'Italia, Řím (ženy, ITA, 3 452 538 USD, antuka)
1. kolo dvouhry
KATEŘINA SINIAKOVÁ (45.) – Čchiang Wang (CHN, 17.) 1:6, 7:5, 6:4