Barboru obdivuji, hodně jsem o ni stála, říká Mirzaová o Strýcové

- Daniel Kubelka, Foto: Twitter WTA

Jen krátce poté, co Sania Mirzaová s Martinou Hingisovou ohlásily rozchod veleúspěšné deblové dvojice, se obě tenistky potkaly ve finále turnaje v Cincinnati. Tentokrát však již každá na opačné straně pomyslné barikády.

„Nebudu Vám lhát, bylo to pro mě opravdu těžké a to nejen proto, že jsme obě stále dobrými kamarádkami. Hrály jsme první turnaj poté, co jsme se rozešly a hned jsme na sebe narazily. Myslím, že to bylo obtížné pro nás obě,“ uvedla Mirzaová po vítězném finále v rozhovoru pro oficiální web WTA a pokračovala. „Takový je ale život profesionálního tenisty. Musíme se s tím vypořádat a pokusit se i nadále vítězit. To je vše, co s tím můžeme dělat.“ brala novou životní situaci indická tenistka s nadhledem.

Turnaj v Cinncinati byl vůbec prvním podnikem na kterém obě hráčky startovaly odděleně. Už tak bylo jisté, že vítězka finálového duelu se osamostatní na čele deblového žebříčku. Mirzaová na tento fakt ale rozhodně nikterak nepomýšlela.

„Možná to bude znít jako klišé ale je to pro mě jen a pouze číslo. Nezáleží na tom. Tak jako tak, musít hrát nejlépe jak umíte, ať už jste první nebo ne. A to se nám (s Barborou Strýcovou – pozn. redakce) tady dařilo a proto jsme celý turnaj vyhrály,“ popsala Mirzaová fakt, že hned při své premiéře s českou tenistkou opanovaly podnik v Cincinnati.

„Chceme vítězit pokaždé, když jdeme na kurt. Obě jsme bojovnice a obě milujeme tenis,“ zdůraznila Indka, že si se svou novou parťačkou bude rozumět. V Barboře Strýcové tak Mirzaová, zdá se, našla po Martině Hingisové další výraznou deblovou spoluhráčku.

Na seznamu potenciálních uchazeček navíc plzeňskou rodačku řadila již od začátku svého hledání hodně vysoko. „Barbora byla jednou z těch hráček, o které jsem hodně stála. Cítila jsem, že bychom si mohli „sednout“. Známe se už velice dlouho. Nebyly jsme žádné velké kamarádky, ale známe se dlouho, už někdy od patnácti let. Vždy jsme jedna druhou respektovaly jako skvělou hráčku,“ uvedla Mirzaová na adresu Barbory Strýcové.