Kvalifikaci na Roland Garros odehraje 8 Čechů! Allertová využije chráněný žebříček

- Jan Vojkůvka

Druhý grandslamový turnaj sezony se kvapem blíží. Zatímco hlavní soutěž má zajištěnou v tuto chvíli devítka českých tenistů, do kvalifikace naskočí další osmička, jež bude zápolit v náročné tříkolové kvalifikaci.

Těsně pod čarou účasti v hlavní soutěži je Denisa Allertová, jež se teoreticky může ještě bojům v kvalifikaci vyhnout. Ve světovém žebříčku jí sice patří až 366. pozice, ale jelikož nehrála od loňského Wimbledonu až do letošního Australian Open, má právo využít chráněný žebříček.

Ten se jí zastavil na 109. místě světa a aktuálně figuruje jako druhá pod čarou.

Malou šanci proniknout do hlavní soutěže bez nutnosti hrát v kvalifikaci má také Marie Bouzková, která figuruje mezi náhradnicemi na osmém místě. O sedm příček níž a bez reálné šance na vyhnutí se kvalifikaci je Tereza Smitková.

Kromě této trojice se do ženské kvalifikace přihlásily také Barbora Krejčíková, jež vyhrála na antuce už 15 zápasů v řadě, a Tereza Martincová. Obě mají účast v kvalifikaci zajištěnou.

Mezi muži se do pole kvalifikantů vešli Lukáš Rosol, Adam Pavlásek a těsně také Zdeněk Kolář. Ani jeden nemá reálnou šanci na průnik do hlavní soutěže bez nutnosti zvládnout tříkolovou kvalifikaci.

Na základě žebříčkového postavení se žádní další Češi do kvalifikace z pozic náhradníků nemají šanci dostat.