Sedmá výhra v řadě! Na antuce neporažená Kvitová postupuje v Madridu bez ztráty setu

- Jan Vojkůvka

Mutua Madrid Open Petře Kvitové zkrátka sedí. Stejně tak jako letošní antuková sezona. Po titulu v německém Stuttgartu vítězí česká jednička i ve Španělsku, kde navíc bez ztráty setu prolétla už do čtvrtfinále. Svou přemožitelku nenašla ani v Caroline Garcíaové, jíž přehrála po setech 6:3, 6:3.

„Zahrála jsem dnes vážně dobrý zápas, mnohem lepší než proti Kristině,“ připomněla Kvitová své předchozí vítězství nad jinou Francouzkou, Kristinou Mladenovicovou. „Byla jsem na soupeřku, kterou dobře znám, připravená. S Caroline jsem hrála nedávno v Miami (6:3, 6:3). Proti ní je to vždycky těžké a pokud sama nehraji dobře, je to opravdu těžká soupeřka.“

V Madridu to však na nějaký náročný souboj nevypadalo. Kvitová, jež vyhrála Mutua Madrid Open už třikrát v kariéře a obhajuje zde loňský triumf, utkání vládla. A to doslova.

Celý zápas trval jen 77 minut, česká tenistka čelila během něho jen jednomu brejkbolu, který odvrátila a vývoj hry měla pevně v rukách.

Klíčovým okamžikem prvního setu se stal osmý gem. V něm si Kvitová vypracovala dva brejkboly a hned první využila. Následně úvodní dějství zakončila, když se vypořádala právě s jediným brejkbolem soupeřky. Ve druhé sadě mohla utéct do vedení už ve třetí hře, ale nevyužila své šance. To se jí povedlo až v pátém gemu a výhodu brejku si donesla až do koncovky, v níž duel ukončila znovu na returnu.

Bilance Petry Kvitové v Madridu je parádní. Tři zápasy, 6:0 na sety. A celkově na antuce má letos už 7 výher bez jediné porážky.

Natáhnout svou vítěznou šňůru může hned ve čtvrtek. To ji čeká světová sedmička Kiki Bertensová. Tu zdolala ve třech setech už ve Stuttgartu a vzpomínky na ni má i z Madridu. „Bude to hodně těžký zápas. Hrály jsme spolu loni tady ve finále,“ připomněla Kvitová. I tehdy vyhrála až po třísetové bitvě.

„Myslím, že jsme se měly potkat o něco později, v pozdější fázi turnaje. Ale takový je někdy los,“ bere čtvrteční zápas s nadhledem. „Bude to pořádná výzva, obzvlášť na antuce, kterou má hodně ráda,“ dodala Češka.