Kvitová si cení výhry v tiebreaku. Hlavně jsem nehrála pasivně, těší českou jedničku

- Jan Havlovic

Petra Kvitová vyhrála v Madridu i druhý zápas, ale během souboje s Kristinou Mladenovicovou si musela sáhnout hodně hluboko do zásobníku fyzických sil. Českou tenisovou jedničku těšil po výsledku 6:3 a 7:6(5) především vyhraný tiebreak. „Jsem ráda, že jsem v takto vypjatých chvílích nehrála pasivně,“ těšilo Kvitovou na tiskové konferenci.

Od Petry Kvitové můžeme jen málokdy čekat pasivní hru. Česká lvice se snažila i v duelu proti Francouzce Mladenovicové diktovat tempo hry a chodit si pro vítězné údery. V tomto případě ale míčky často nelétaly tam, kam by dvojnásobná grandslamová šampionka přála.

Kvitová vyrobila během pondělního odpoledne na centrálním dvorci Manolo Santana přesně 38 nevynucených dvojchyb, přesto slavila výhru. „Musela jsem předvést velmi bojovný výkon. Hodně obtížný zápas,“ uznala Češka na pozápasové tiskové konferenci.

Světová dvojka měla kvalitní vstup do druhého setu, ale francouzská soupeřka vývoj sady obrátila a zdálo se, že se půjde do třetího setu. Nakonec o osudu zápasu rozhodl tiebreak, ve kterém se radovala Kvitová v poměru 7:5. „Tentokrát to bylo v tiebreaku docela divoké a bylo těžké vyhrát bod při vlastním servisu,“ připomněla devětadvacetiletá Češka sérii úvodních osmi bodů, během kterých si ani jedna z tenistek neudržela servis.

V klíčových momentech to byla právě Kvitová, která si chodila pro vítězné míče. „Jsem na sebe pyšná, jak jsem zvládla závěr tiebreaku. Šla jsem si pro to a ve vypjatých chvílích jsem nehrála pasivně,“ pochvalovala si.

Během tiskové konference v Madridu padla také otázka, zdali si Kvitová takto vyrovnané duely užívá. „Obecně si tenis hodně užívám, ale takové duely příliš ne. Bylo to těžké, musela jsem bojovat,“ dodala závěrem Kvitová, která se v osmifinále postaví lepší z dvojice Cirsteaová/Garciaová.