Nevím, jak bych bez karty mohla hrát finále, uznala Muchová

- Jakub Slunečko

Sen Karolíny Muchové pokračuje. Po premiérovém semifinále WTA mladá Češka svůj výkon ještě vylepšila a v sobotu si na J&T Banka Prague Open zahraje o titul! „Je to super. Jsem doma v Praze, takže asi není lepší místo, kde si zahrát první finále,“ zářila Muchová, která opět poděkovala Lucii Šafářové za divokou kartu.

Právě Šafářová ji měla od pořadatelů dostat, nakonec ji ale přenechal mladé Muchové, kterou místo sebe pořadatelům doporučila. „Kdybych hrála kvalifikaci, která je vždycky těžká, nevím, jestli bych se přes ní vůbec dostala,“ uvědomovala si čerstvá finalistka Muchová.

Divokou kartu dvaadvacetiletá hráčka využívá skvěle. Ve Stromovce vyhrála už čtvrtý zápas a po skalpu Američanky Peraové (6:2, 7:5) tak bude hrát ve Stromovce rovnou o svůj první titul na okruhu WTA.

Máte už velkou chuť tuhle senzační jízdu dotáhnout k titulu?
Určitě hrajeme všichni tenis proto, abychom vyhrávali tituly, to je na tom ten nejhezčí pocit. Jedu, dokud mě nikdo nezastaví, nebo dokud sama sebe nezastavím. Užívám si to, cítím se v dobré formě a hraje se mi tady dobře.

Zvětšuje se vám objem blahopřejných zpráv?
Mám tam fakt hodně zpráv každý den, takže se na to podívám, až přijedu domů, a odpovím těm nejbližším.

Vzpomněla jste si na Lucii Šafářovu, která vás doporučila na divokou kartu? Počítala jste s tím, že byste se mohla dostat tak daleko?
Nenapadlo mě to, ale jsem ráda, že jsem toho takhle využila. Kdybych hrála kvalifikaci, která je vždycky těžká, nevím, jestli bych se přes ní vůbec dostala. Takže si nedokážu překvapit, že bych byla s dalšími třemi zápasy v nohou. Takže jsem připravena na zítřejší finále.

Před vaším finále proběhne její oficiální rozlučka. Byla pro vás Lucie Šafářová idol?
S Luckou jsem se na turnajích nikdy nepotkala. Poznala jsem jí až teď na Fed Cupu před čtrnácti dny, utvrdila jsem se v tom, že je stejná jako v televizi, super holka. Potvrdila to i tím gestem, které udělala (přenecháním divoké karty do soutěže.). Má za sebou skvělou kariéru, já jsem k ní vždycky vzhlížela. Přeju jí co nejlepší budoucnost.

Ať už to v sobotu dopadne jakkoliv, nakopne vás osobně tento výsledek i do následující části sezóny?
Myslím si, že určitě mi tento turnaj dal hodně sebevědomí, jistotu ve hře na antuce a celkově jsem tady odehrála těžké zápasy, hlavně ty první dva s těžkými koncovkami. Myslím, že mě to určitě posune v hlavě i tenisově.