Madrid: Kvitová i Plíšková mezi nasazenými, Siniaková vyzve loňskou finalistku

- Jan Havlovic

V pátek odpoledne byla rozlosována hlavní soutěž ženské části turnaje Mutua Madrid Open. Do hlavní soutěže dvouhry se přihlásila čtveřice českých tenistek a další dvě se představí ve čtyřhře. Obhájkyně titulu Petra Kvitová začne cestu turnajem soubojem proti mladé Američance Keninové. Mezi přihlášenými je stále Karolína Plíšková, kterou však v tomto týdnu trápily zdravotní komplikace.

Obhájkyně loňského titulu Petra Kvitová dorazí do Madridu jako čerstvá vítězka turnaje v německém Stuttgartu a ve španělské metropoli bude patřit mezi hlavní favoritky. Devětadvacetiletá tenistka začne cestu turnajem soubojem proti Američance Sofii Keninové, kterou porazila v loňském roce v Miami v dosud jediném vzájemném zápase.

V pavouku dvouhry figuruje také Karolína Plíšková, která bude turnajovou pětkou. Nad jejím startem v Madridu však stále visí otazník, neboť ještě v tomto týdnu trápily druhou nejlepší českou tenistku zdravotní komplikace. V prvním kole bude na Plíškovou čekat teprve osmnáctiletá Ukrajinka Dajana Jastremská.

Do Madridu se chystá i Kateřina Siniaková, která neměla při losu dvouhry příliš velké štěstí. Dvaadvacetiletá hráčka se postaví finalistce loňského ročníku a světové sedmičce Kiki Bertensové. Siniaková bude startovat i ve čtyřhře po boku Barbory Krejčíkové.

Barbora Strýcová pojede do Madridu s kvalitní formou, neboť v posledních dvou týdnech došla do semifinále jak v Istanbulu, tak i na domácím podniku v Praze. Plzeňská tenistka bude čekat na soupeřku z kvalifikace. Třiatřicetiletá Strýcová si zahraje i čtyřhru po boku Tchajwanky Sie Su-wej.

Do deblové části turnaje Mutua Madrid Open zasáhne také brzy čtyřiačtyřicetiletá Květa Peschkeová, která bude s Nicole Melicharovou nasazeným párem číslo dva.

Kompletní los najdete ZDE.