Koláčky opět na scéně! Máma vám napeče, když udělám finále, prozradila Strýcová

- Jakub Slunečko

Skvělá Barbora Strýcová přejela Kateřinu Siniakovou a na J&T Banka Prague Open už je v semifinále. Po vítězství 6:1 a 6:2 zářila štěstím a prozradila, že pokud v pátek postoupí do finále, její maminka Ilonka opět upeče své slavné koláčky.

Ilona Strýcová zápasy své dcery Barbory příliš nesleduje. Dorazila sice třeba do Wimbledonu v roce 2014, kdy Strýcová hrála své jediné grandslamové čtvrtfinále, jinak ale dceru podporovat tolik nejezdí.

Jenže v Praze už mezi diváky zase nechybí! „Hraju jednou za rok v Česku, tak jsem myslela, že by bylo fajn, aby taky máma pár balonů viděla,“ vyprávěla po úspěšném semifinále Strýcová. „Ona u toho musí chodit, kouřit, odcházet a bavit se s lidmi, to je projev její nervozity. Radši se na ní moc nekoukám, ale je dobré, že tady vůbec je,“ smála se česká tenistka.

A nejen svou přítomností se snaží Ilona Strýcová dceru v Praze motivovat. Slíbila totiž, že při postupu do finále napeče opět své koláčky, které se staly slavné hlavně při fedcupových zápasech. „Když budu ve finále, tak vám napeče kolečky,“ oznámila mezi novináři.

Naposledy maminka Barbory Strýcové napekla koláčky celému týmu loni při Fed Cupu ve Stuttgartu – mlsala je tehdy i Petra Kvitová nebo Karolína Plíšková.

„Pokaždé, když je při Fed Cupu napekla, tak jsme vyhrály!“ připomněla Strýcová úspěšné pravidlo maminčiných pečených dobrůtek. Třeba i tentokrát kouzlo zapůsobí a Barbora Strýcová to v Praze dotáhne nejenom do finále, ale třeba i k titulu.

Každopádně už po případném pátečním postupu se bude v Praze hodovat výbornými koláčky paní Ilony Strýcové.