Lekce od Strýcové! Na cestě do semifinále rozdrtila Siniakovou

- Jan Vojkůvka

Nepříliš vydařené první tři měsíce této sezony jsou zapomenuty. Barbora Strýcová na antuce ožila a zahraje si druhé semifinále během dvou týdnů. Na turnaji J&T Banka Prague Open předvedla ve čtvrtfinále svůj nejlepší výkon a smetla Kateřinu Siniakovou 6:1, 6:2.

Pomalu se propadala žebříčkem, na turnajích se jí nedařilo, ani los k ní nebyl příliš přívětivý. Do konce března Barbora Strýcová uhrála jen čtvrtfinále v Dauhá a dvakrát prošla do druhého kola. Toto trápení však může definitivně hodit za hlavu.

Po postupu do semifinále v Luganu, kde hrála minulý týden, se mezi nejlepší čtyři hráčky turnaje prokousala i na J&T Banka Prague Open. Navíc v souboji se svou krajankou Kateřinou Siniakovou řádila a smetla ji z cesty za pouhých 69 minut.

V úvodní sadě si třiatřicetiletá Strýcová vypracovala vedení 5:0 a až za tohoto stavu povolila soupeřce podržet si podání. Na hladce vyhraný první set navíc navázala i v tom druhém.

Na jeho začátku se sice hráčky tahaly o první gem nekonečných 10 minut, ale i tento maratonský gem dokázala zkušená Češka na returnu vybojovat. Další brejk pak přidala v páté hře a zápas následně doservírovala.

Suverénní výkon Strýcové dokládá i to, že v utkání nečelila ani jednomu brejkbolu. Siniaková navíc předvedla 24 nevynucených chyb a proti precizně hrající soupeřce nedokázala navázat na předchozí dva skvělé výkony, když při cestě do čtvrtfinále ztratila pouhých 6 gemů.

Strýcová si o postup do finále zahraje s Jil Teichmannovou.