Životní turnaj Muchové! V Praze si zahraje první semifinále na okruhu WTA

- Jan Vojkůvka

Do zápasu šla sice Karolína Muchová jako favoritka, před sebou ale měla těžký úkol. Poprvé v kariéře postoupit na nejvyšším tenisovém okruhu mezi nejlepší čtyřku. Tíhu okamžiku zvládla a Rusku Nataliji Vichljancevovou zdolala 6:3, 6:4!

V prvních dvou kolech letošního J&T Banka Prague Open musela Muchová bojovat o vítězství shodně ve třech setech. To ve čtvrtfinále byl její výkon ještě lepší a dá se říct, že s přehledem Vichljancevovou porazila.

Nebylo to však tak hladké vítězství, jak výsledek může naznačovat. Naopak Muchovou čekala pořádná dřina!

Česká tenistka svou formu, a především kvality, prokázala už v prvním setu, v němž sice neudržela výhodu brejku, ale dokázala se velmi rychle oklepat a od stavu 3:3 vyhrála tři gemy v řadě, z toho dva při podání soupeřky.

Ve druhém setu se Muchové nepovedl vstup a hned v prvním gemu si čistou hrou prohrála servis. Následně však předvedla perfektní práci na returnu a srovnala na 1:1. V šesté hře navíc soupeřce znovu prorazila podání.

Když se Muchová ujala vedení 5:2, nikdo už nepochyboval, že si svou pozici pohlídá. Jenže Vichljancevová si podržela podání a v 9. hře ještě zápas pořádně zdramatizovala. Muchová byla rázem bez výhody brejku a šla za stavu 5:4 na return.

Tíhu okamžiku ovšem s přehledem zvládla a čistou hrou zápas ukončila.

Ve svém premiérovém semifinále na okruhu WTA se utká se 105. hráčkou světa Bernardou Peraovou.