J&T Banka Prague Open: Muchová je ve čtvrtfinále! Strýcová si vybojovala duel proti Siniakové

- Marek Bartošík, Jan Havlovic

Karolína Muchová se stala první českou tenistku postupující do čtvrtfinále dvouhry, když zvládla třísetovou bitvu s Američankou Bradyovou. Postup mezi nejlepší osmičku slaví také Kateřina Siniaková s Barborou Strýcovou, které čeká ve čtvrtfinále vzájemný duel. V soutěži čtyřhry skončily Lucie Šafářová s Barborou Štefkovou, když nezvládly dohrávku proti páru Ninomijaová, Sizikovová. Do semifinále postoupily obhájkyně titulu Květa Peschkeová s Nicole Melicharovou, které vyzvou český pár Allertová, Smitková.

Do čtvrtfinále míří také Strýcová
Barbora Strýcová (39.) je třetí čtvrtfinalistkou letošního J&T Banka Prague Open. Třiatřicetiletá tenistka si ve večerním duelu poradila s Američankou Jessicou Pegulaovou (78.), kterou porazila za hodinu a půl hry po setech 7:5, 6:2. Strýcová se probojovala mezi nejlepší osmičku již počtvrté a dává zapomenout na loňskou prohru z prvního kola proti Italce Giorgiové. V boji o semifinále vyzve Strýcová v atraktivním duelu Kateřinu Siniakovou!

„Já se tady v Praze cítím skvěle, diváci jsou skvělí, jsou pro mě hrozně moc důležitý a já si jich strašně cením. Jsem ráda, že jsem to dohrála před setměním. V zápase jsem na to myslela, protože bych to nechtěla dohrávat zítra. Celkově se zatím na turnaji cítím dobře, nic mě nebolí a jsem stoprocentně zdravá. Každý zápas si užívám, takže je to tu fajn,“ pochvaluje si bývalá světová šestnáctka.

Siniaková prolétla do čtvrtfinále
Kateřina Siniaková (44.) si zahraje podruhé v řadě na J&T Banka Prague Open ve čtvrtfinále. Dvaadvacetiletá tenistka si ve středečním osmifinálovém duelu poradila hladce se Slovenkou Janou Čepelovou (232.) po setech 6:1, 6:3.

Siniaková tak ani ve druhém zápase na letošním turnaji v Praze neztratila set a podruhé v řadě prošla mezi nejlepší osmičku. V boji o semifinále vyzve lepší z dvojice Strýcová/Pegulaová.

„Je to super, že je tam ta výhra. Já jsem hrozně moc nadšená, protože tam opravdu moc výher letos nebylo, i když si myslím, že to herně vypadalo dobře. Určitě se mi tyto dva zápasy na turnaji v Praze povedlo převést věci z tréninku na hřiště. Myslím, že přesně to, co jsem natrénovala, to se mi dařilo a byla jsem s mojí hrou spokojená,“ říkala Kateřina Siniaková na tiskové konferenci před novináři. 

Muchová je ve čtvrtfinále!
Karolína Muchová (106.) je první českou tenistkou, která se na J&T Banka Prague Open probojovala do čtvrtfinále dvouhry! Dvaadvacetiletá tenistka vybojovala při premiérové účasti na tomto turnaji již druhou výhru, když ve středečním odpoledním duelu porazila Američanku Jennifer Bradyovou (83.) po dvou a půl hodinách po setech 6:4, 3:6, 7:6(2).

Muchová tak dokonale využívá divoké karty, kterou obdržela od pořadatelů a Lucie Šafářové. Česká fedcupová reprezentantka se podruhé v kariéře probojovala na turnaji WTA do čtvrtfinále a poprvé v kariéře se posune do elitní stovky světového žebříčku! Muchové patří po postupu mezi nejlepší osmičku v live rankingu 90. pozice.

„Jsem unavená, což je asi normální, protože mám za sebou dva těžké zápasy a na antuce je to ještě náročnější. Pokusím se zregenerovat, abych zítra byla zase fit. Publikum je tady dost motivující a hodně mě to v zápase povzbuzuje. Ještě je tam dost věcí, co musím zlepšit,“ říkala po postupu do čtvrtfinále Karolína Muchová. 

Obhájkyně titulu jsou v semifinále
Květa Peschkeová s Američankou Nicole Melicharovou si zahrají na J&T Banka Prague Open semifinále! Obhájkyně loňského titulu ze čtyřhry porazily ve čtvrtfinálovém utkání brazilský pár Haddadová Maiaová, Stefaniová za hodinu a půl hry po setech 5:7, 6:4, 10:5. Česko-americká dvojice vyzve ve čtvrtečním semifinálovém duelu domácí pár Allertová, Smitková.

„Já si myslím, že oba dva týmy odehrály kvalitní zápas. V tom prvním setu to bylo o pár míčích, pro diváky to byla docela hezká podívaná. V tom třetím jsme rády, že jsme dominovaly. Poslední dobou se nám daří v tiebreacích, protože to vyloženě potřebujeme,“ hodnotila utkání Peschkeová. „Každý udržel svůj servis. Až na konci toho setu jsem Květě moc nepomohla, jsem to tam trochu dodrbala. Trochu jsme změnili taktiku, což si myslím, že nakonec bylo rozhodující,“ dodala Melicharová. 

Smitková s Allertovou jsou v semifinále
Denisa Allertová s Terezou Smitkovou si zahrají na J&T Banka Prague Open v semifinále! Český pár pomstil v odpoledním duelu Lucii Šafářovou a Barboru Štefkovou, když porazil japonsko-ruský pár Ninomijaová, Siziková za 67 minut po setech 6:2, 6:4.

„Já si myslím, že jsme předvedly super výkon. Ani takový výkon jsme nečekaly. Hráli jsme od začátku až do konce dobře, pak se to tam sice ke konci trochu zvrtlo, ale tak to někdy bývá v tom deblu. Jsme rády, že jsme to nakonec dotáhly do konce,“ hodnotila utkání Denisa Allertová. „Na závěr se mi to trochu povedlo zdramatizovat. Šla jsem do returnu, a pak jsem měla nahrávku na smeč, kterou jsem poslala mimo. Nebyla sice nejlehčí, ale furt to byla smeč, která by měla jít do kurtu,“ dodala Tereza Smitková.

Šafářová se Štefkovou nevyužily mečboly
Někdejší finalistka French Open Lucie Šafářová se loučí s českými fanoušky na WTA turnaji v Praze. V úvodním kole čtyřhry společně s Barborou Štefkovou podlehly japonsko-ruskému páru Ninomijaová, Sizikovová 4:6, 6:4 a 11:13. Češky nevyužily dva mečboly. Tenistky utkání rozehrály už včera, než bylo kvůli tmě za stavu 4:6 a 3:3 přerušeno.

Osmifinále dvouhry
Tamara Korpatschová (GER, 151.) [LL] – Anna Karolína Schmiedlová (SVK, 103.) 4:6, 6:3, 6:0
Antonia Lottnerová (GER, 157.) [Q] – Bernarda Peraová (USA, 105.) 2:6, 4:6
Mandy Minellaová (LUX, 100.) – Čchiang Wang (CHN, 16.) [3] 1:6, 6:4, 4:6
Světlana Kuzněcovová (RUS, 109.) [WC] – Jil Belen Teichmannová (SUI, 146.) [Q] 6:2, 3:6, 2:6
Natalija Vichljancevová (RUS, 113.) – Anastasija Potapovová (RUS, 74.) 6:4, 2:6, 7:5
Jennifer Bradyová (USA, 83.) – KAROLÍNA MUCHOVÁ (106.) [WC] 4:6, 6:3, 6:7(2)
Jana Čepelová (SVK, 232.) [WC] – KATEŘINA SINIAKOVÁ (44.) [6] 1:6, 3:6
BARBORA STRÝCOVÁ (39.) [9] – Jessica Pegulaová (USA, 78.) 7:5, 6:2

1. kolo čtyřhry
Kalinská (RUS), V. Kužmová (SVK) – Rosolská, Swiateková (obě POL) 7:5, 6:7(6), 13:11
ŠAFÁŘOVÁ, ŠTEFKOVÁ – Ninomijaová, Sizikovová (JPN/RUS) 4:6, 6:4, 11:13
Honová, Teichmannová (AUS/SUI) – Jakupovičová, Kaniaová (SLO/POL) – bez boje

Čtvrtfinále čtyřhry
Katová, Sandersová (JPN/AUS) – Kalinská (RUS), V.Kužmová (SVK) 4:6, 6:1, 5:10
Melicharová (USA), PESCHKEOVÁ [1] – Haddadová Maiaová, Stefaniová (obě BRA) 5:7, 6:4, 10:5
Aojamaová (JPN), Spearsová (USA) [2] – Jakupovičová, Kaniaová (SLO/POL) 6:0, 6:7(5), 7:10
ALLERTOVÁ, SMITKOVÁ [WC] – Ninomijaová, Siziková (JPN/RUS) 6:2, 6:4

Turnaj v Praze den po dni

30.4.
J&T Banka Prague Open: Siniaková i Strýcová jsou v osmifinále! Postup slaví Muchová

29.4.
J&T Banka Prague Open: Pondělní program se kvůli dešti odložil. Úterý bude nabité, připustila Černošková 

28.4.
J&T Banka Prague Open: Allertová a Bouzková postoupily do finále kvalifikace

27.4.
J&T Banka Prague Open: Přes první kvalifikační kolo se dostaly tři Češky, Smitková zvládla české derby