Dovolená uprostřed sezony. Z Jamajky odpočatá Strýcová vyřadila předloňskou vítězku

- Martin Kamenik

Barbora Strýcová se poprvé představila na J&T Banka Prague Open 2019. V úterním prvním kole porazila v podstatě bez problémů Monu Barthelovou. Ta však její soupeřkou zprvu být neměla, avšak po odhlášení první nasazené Karolíny Plíškové a Markéty Vondroušové ze zdravotních důvodů, připadla plzeňské rodačce do prvního kola jako soupeřka právě osmadvacetiletá Němka. Tenistka pocházející ze západních Čech si vedla velice dobře a porazila německou soupeřkou 6:4 a 6:2.

Barbora Strýcová se poprvé představila na J&T Banka Prague Open 2019. V úterním 1. kole porazila v podstatě bez problémů Monu Barthelovou, ta však její soupeřkou zprvu být neměla, avšak po odhlášení první nasazené Karolíny Plíškové a Markéty Vondroušové ze zdravotních důvodů, připadla plzeňské rodačce do prvního kola jako soupeřka právě osmadvacetiletá Němka. Tenistka pocházející ze západních Čech si vedla velice dobře a porazila německou soupeřkou 6:4 a 6:2.

„První myšlenka samozřejmě byla na to, že jsem s ní tady před dvěma lety prohrála a že to byl takový divný zápas. Jsem ráda, jak jsem to dneska odehrála. Cítila jsem se dobře pohybově. Držela jsem se svého plánu. Vydržela jsem to až do konce zápasu, což je dobré,“ popisovala Strýcová své pocity po utkání, které upravilo vzájemnou bilanci obou tenistek na 4:5 z pohledu Češky, která se tak může těšit na další pokračování v turnaji.

Zkušená česká tenistka má za sebou v minulém týdnu spanilou jízdu na turnaji v Istanbulu, kterou zastavila až raketa jiné české tenistky, Markéty Vondroušové, ta Strýcové dovolila uhrát pouhé tři gemy. Souboj hráček, které spolu shodou okolností měly nastoupit i na turnaji ve Stromovce, dopadl tedy jasně ve prospěch mladší Vondroušové.

NETRADIČNÍ MODEL PŘÍPRAVY SE OSVĚDČIL

Připravovat se na antukovou část sezóny mohla třiatřicetiletá tenistka právě na kurtech pražské Sparty, která nyní hostí i pražský turnaj. „Zatím se mi daří dobře, já jsem měla dobrých deset dní, kdy jsem trénovala před turnajem v Istanbulu, nabrala jsem fyzičku, a to mi pomohlo.“

Zkušená tenistka si přípravu před nadcházející částí sezóny zpestřila rodinnou dovolenou na Jamajce. Podobný model zvolila poprvé v kariéře. Po prvotní nejistotě ovšem zjistila, že to byla správná volba.

V Karibiku doplnila energii, která jí přišla vhod a na kurtech je nyní patrné, že je Strýcová po přechodu na jiný hrací povrch ve formě. „Musím říct, že už pár zkušeností mám a člověk si uvědomí, jak se na antuce pohybovat rychleji a nemusí si na to tolik zvykat,“ bilancovala nad přechodem na červené dvorce.

Strýcová si pochvalovala diváckou kulisu, kterou jí po konci ve fedcupovém družstvu nabízí již pouze turnaje konané na našem území. „Je to ještě o to příjemnější pro mě, protože Fed Cup pro mě skončil a tohle je jediná příležitost, kdy se mohu s diváky zase setkat a zase cítit tu jejich podporu a atmosféru, kterou dokáží vytvořit.“

Ve druhém kole čeká na Strýcovou americká tenistka Jessica Pegulaová, pro kterou je to první účast na největším tenisovém turnaji v České republice. Obě tenistky se na okruhu WTA ještě nepotkaly a bude to pro ně první vzájemné měření sil.