Nemlátit s raketou! Překvapené Siniakové zabavili před turnajem rakety. Zůstaly jí jen dvě

- David Soumar

V Praze chtěla Kateřina Siniaková hledat cestu k výsledkům, se kterými by konečně mohla být spokojená. Ještě než se mohla začít těšit na domácí turnaj a první kolo proti Slovince Dalile Jakupovičové, přišly nečekané komplikace. Po cestě na turnaj v Praze jí zabavili rakety. „Zůstaly mi jen dvě a mám ještě svoje staré,“ říkala Siniaková. V prvním kole turnaje J&T Banka Prague Open nakonec dokázala z hlavy dostat problém z letiště a postoupila po setech 6:0 a 6:2. Navrácení svého vybavení ale musí dál řešit.

„Vůbec nevysvětlili, proč mi je vzali,“ začala Kateřina Siniaková líčit svou „story“, jak sama trable s raketami na tiskové konferenci označila.

Siniaková byla z incidentu jasně překvapená. „Po cestě z Istanbulu mi na letišti vzali tři rakety, stále mi nepřišly. Ještě se to řeší,“ vysvětlovala tenistka. Nic takového se jí ještě za její tenisovou kariéru nestalo. „V Číně mi vzali powerbanku. To je ale maličkost, z tenisových věcí nikdy nic. Hádala jsem se s nimi, protože je to pro tenistku nezbytné vybavení.“

„Brala jsem si je nahoru, protože jsem potřebovala něco vytáhnout z kufru. Zeptala jsem se, jestli je můžu mít. Paní mi tam řekla, že můžu. Poté, co jsme prošli pasovkou a šli jsme na kontrolu, tak mi bylo řečeno, že to nejde. Musela jsem je tam nechat. Nic se nevyřešilo. Byla to velká chyba té společnosti, bojuji s tím,“ hovořila o nepříjemné zkušenosti s aerolinkami Turkish Airlines.

Na zápas ve Stromovce jí tak zbyly jen dvě a sada starých. „Jak jich mám málo, tak na ně musím být opatrná,“ smála se v odpovědi na otázku, zda musela být obezřetnější při kontrole svých emocí. „Mám ale ještě ty staré no.“

ANTUKA BUDE MŮJ POVRCH, OTOČÍ SE TO K LEPŠÍMU 

Jako by přitom starostí neměla Kateřina Siniaková dost. Ze sezony dosud zrovna nadšená není. Výhry stále nepřicházejí, přestože se na kurtu cítí dobře. „Je to velká ironie. Na kurtu se zatím cítím skoro nejlépe, ale výsledky jsou nejhorší. Možná bych měla zhoršit ten pocit a výsledky přijdou,“ říkala s úsměvem po výhře v domácím klubu.

Právě doma na Spartě a turnaji J&T Banka Prague Open by ráda vyhrála větší porci zápasů za sebou. To se jí letos zatím moc nedařilo. „Makám a věřím, že by antuka mohla být můj povrch a že by se to mohlo otočit k lepšímu,“ ujistila.

Proti slovinské soupeřce to tak skutečně vypadalo. Siniaková jí před domácími fanoušky moc gemů nepustila a v zápase jasně dominovala. Sama sice měla pocit, že možná až tak usilovně pracovala na konstantní hře od základní čáry, že přišla o svou agresivní hru. To se ale o zápase na centrálním dvorci rozhodně nedalo říct.

„Cítím, že se jistější hra ze základní čáry kombinovaná s mou agresivitou a třeba i následným přechodem na síť na antuku hodí. Top hráčky si prostě musí ty body samy uhrát, nechci jen běhat a vracet. Možná jsem trochu kvůli práci na bezchybné hře odstoupila od toho, co umím,“ přemýšlela.

Další prověrku představí domácí Siniakové Slovenka Jana Čepelová. „Dlouho jsem ji na okruhu neviděla, byla zraněná. Bude to těžký zápas,“ nepochybuje Siniaková, která doufá, že k zápasu druhého kola bude mít k dispozici víc než jen dvě rakety.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Into next round ???#WTA #pragueopen #jtbankapragueopen

Příspěvek sdílený Katerina Siniakova (@siniakovakaterina),Dub 30, 2019 v 6:09 PDT