Vondroušovou zastavily zdravotní problémy. V Praze chce nastoupit alespoň ve čtyřhře

- Jan Havlovic

Turnaj J&T Banka Prague Open přišel po Karolíně Plíškové o další domácí tenisovou hvězdu. Z dvouhry se musela odhlásit Markéta Vondroušová, kterou od příletu z Istanbulu trápí žaludeční problémy. „Moc mě to mrzí. Těšila jsem se, že se v Praze ukáži fanouškům,“ říká mladá Češka, která se pokusí nastoupit alespoň do úterní odpolední čtyřhry po boku Barbory Strýcové.

Markéta Vondroušová ještě v neděli hrála finále v tureckém Istanbulu proti Chorvatce Martičové. Devatenáctiletou tenistku ale již od příletu do Prahy trápí žaludeční problémy. Z tohoto důvodu se musela odhlásit z dvouhry na domácím turnaji J&T Banka Prague Open.

„Moc mě to mrzí. Těšila jsem se, že se v Praze ukáži fanouškům. Od včerejšího brzkého příletu mi není dobře. Dnes v noci jsem toho moc nenaspala. Zkoušela jsem čekat do poslední možné chvíle, že bych to zkusila. Ale zápas bych teď fakt nezvládla,“ říká k této nepříjemné situaci Vondroušová.

Česká fedcupová reprezentantka je však stále přihlášena do čtyřhry. Stále tak existuje šance, že Vondroušová nastoupí do odpoledního utkání po boku Barbory Strýcové proti dvojici Katová, Sandersová.

„Čtyřhra není fyzicky tak náročná a doufám, že problémy už budou ustupovat a bude mi lépe.. Moc ráda bych se tu ukázala aspoň takto, když ve dvouhře nastoupit nemůžu,“ přeje si česká tenistka.