Počtvrté v semifinále! Kvitová otočila zápas se světovou třináctkou

- Jan Vojkůvka

Třísetový duel musel v německém Stuttgartu absolvovat česká tenistka Petra Kvitová. V souboji s Lotyškou Anastasijí Sevastovou sice prohrávala 0:1 na sety, ale po úspěšném obratu a vítězství 2:6, 6:2, 6:3 si zahraje své čtvrté letošní semifinále.

Kvitová prozatím v této sezoně dokázala všechna semifinálová utkání přetavit také v postup do finále. Mezi nejlepší čtyřku postoupila v Sydney, kde nakonec i slavila titul, na grandslamu v Melbourne a na turnaji v Dubaji.

Po hladkém vítězství nad Belgičankou Minnenovou v osmifinále se Kvitová tentokrát na postup více nadřela. V duelu se světovou třináctkou Anastasijí Sevastovovou nevyšel české hráčce první set, do něhož vstoupila dvěma ztracenými servisy. Za stavu 0:4 se už zvednout nedokázala a úvodní sadu hladce prohrála.

„Ani si nepamatuji, kdy jsem měla naposledy tak špatný začátek zápasu,“ smála se po utkání Kvitová. „Naštěstí jsem vyhrála dva gemy, tak z toho nebyl kanár.“

Světová trojka se ovšem od druhého setu na podání zvedla a začala diktovat tempo zápasu. Poté, co si obě hráčky držely podání, se od stavu 2:2 povedlo Kvitové uhrát čtyři gemy v řadě a srovnat na 1:1.

V rozhodujícím setu se hra vyrovnala a Kvitová hned v prvním gemu čelila brejkbolu soupeřky. Sevastovová ho však neproměnila a naopak to byla ona, kdo si jako první prohrál podání. Kvitová se na returnu prosadila ve čtvrté hře a pomalu mířila za postupem do semifinále.

Situaci si sice zkomplikovala v sedmé hře, kdy o výhodu brejku přišla, ale hned v dalším gemu znovu Lotyšce servis prorazila a duel následně doservírovala.

O postup do svého čtvrtého letošního finále si Kvitová zahraje proti lepší z dvojice Kiki Bertensová a Angelique Kerberová.