Vondroušová přejela soupeřku z druhé stovky. O finále si zahraje v pikantním derby

- Jan Vojkůvka

Další suverénní jízda Markéty Vondroušové. Česká tenistka zatím v Istanbulu předvádí jedno hladší vítězství za druhým a čtvrtfinále zvládla bez ztráty setu. V souboji se Španělkou Larou Arruabarrenovou zvítězila 6:1, 6:2 a postoupila do semifinále, ve kterém vyzve svou zkušenou krajanku Barboru Strýcovou.

Vondroušová Arruabarrenovou přejela za pouhých 62 minut a za celý zápas se dopustila pouze jednoho zaváhání.

V prvním setu měla už v úvodním gemu dva brejkboly, které ale využít nedokázala. Od stavu 0:1 však vyhrála šest gemů v řadě a sou soupeřku doslova deklasovala za pouhých 26 minut. V tu chvíli se zdálo, že 117. hráčka světa se nezmůže na vůbec žádný odpor.

Na začátku druhého setu však zabrala a čistou hrou sebrala Vondroušové servis. Od české favoritky to ale bylo také jediné zaváhání, kterého se v utkání dopustila. Hned ve druhé hře si vzala ztracené podání zpět a od stavu 2:2 vyhrála čtyři gemy v řadě.

Trenér Hernych byl s hrou své svěřenkyně velmi spokojený: „Maky dneska hrála skoro bez chyb. Dobře se hýbala a soupeřku od začátku jasně přehrávala a nedala jí šanci."

„Dneska jsem lépe podávala a až na první gem ve druhém setu jsem se na serivsu cítila docela dobře," těšilo Vondroušovou.

Po suverénní výhře 6:1, 6:2 se Vondroušová může těšit na pikantní duel s Barborou Strýcovou, jež prošla v Istanbulu do svého prvního semifinále v sezoně. Třiatřicetiletá Strýcová na centrálním dvorci hrála před Vondroušovou a absolvovala svůj třetí třísetový zápas na turnaji, ve kterém zdolala kazašskou kvalifikantku Jelenu Rybakinovou.

Pikantní české semifinále bude mít náboj i v tom, že se na kurtu potkají deblové parťačky. Strýcová s Vondroušovou letos spolu dokráčely do semifinále na Australian Open a čtyřhru hrály i v Istanbulu. Kvůli poranění zad Strýcové se ovšem český pár před pátečním čtvrtfinále odhlásil.