ITF

Futures Bratislava: Českou bitvu ovládl Šafránek a slaví titul

- Radek Štohl

Bratislavský futures byl svědkem ryze českého finálového souboje. Václav Šafránek a Vít Kopřiva, to byli dva hlavní aktéři závěrečného utkání o titul. Vítěznou trofej nakonec bral zkušenější z obou tenistů, dvaadvacetiletý Šafránek, který Kopřivu přehrál ve dvou setech, 7:6(6) a 6:1.

Václav Šafránek zažil minulý týden zklamání, když ve Slovenské Ľupči vypadl překvapivě už ve čtvrtfinále. Naopak Vít Kopřiva, to bylo velké překvapení nedělního finále, vždyť devatenáctiletému tenistovi patří až 817. příčka světového žebříčku.

Do finálového zápasu Šafránek, hájící pozici prvního nasazeného hráče, nevstoupil úplně ideálně. Ve čtvrté hře totiž přišel o servis, načež Kopřiva získaný brejk hned v dalším gemu potvrdil. Vedení 4:1 ale Kopřivovi dlouho nevydrželo. Favorit zápasu totiž krátce nato rebrejkem sebral svému soupeři vítr z plachet a jelikož oba tenisté až do závěru setu na podání nezaváhali, musel o vítězi úvodní sady rozhodnout tiebreak, ve kterém si lépe vedl dvaadvacetiletý Šafránek.

Zisk prvního dějství jakoby Šafránkovi dodal potřebný klid a elán do začátku druhého setu. Vítěz čtyř turnajů futures ve čtyřhře totiž získal úvodní tři gemy a rychle získaný náskok nejen že v poklidu udržel, ale do závěru setu ho ještě navýšil. Po vítězství 7:6 (6) a 6:1 si tak Václav Šafránek dokráčel pro letošní druhou trofej ve dvouhře.

Futures Bratislava (muži, antuka, 10 000 USD, finále dvouhry)

VÁCLAV ŠAFRÁNEK (1) - VÍT KOPŘIVA  7:6 (6), 6:1

Futures v Bratislavě den po dni

20. 8. Futures Bratislava: Šafránek se s Kopřivou utkají o titul

19. 8. Futures Bratislava: Šafránek i Kopřiva postupují do semifinále dvouhry, čtyřhru vyhráli Kellovským s Fabianem

18. 8. Futures Bratislava: Ve druhém kole i šest Čechů. Kopřiva a Šafránek postupují

17. 8. Futures Bratislava: Kopřiva vyřadil nasazenou dvojku, Hájek si poradil s Fabiánem

16. 8. Futures Bratislava: Starý i Šafránek postupuje do druhého kola, Doležel končí

15. 8. Future Bratislava: Do hlavní soutěže postupuje Hájek a Doležel, hlavní soutěž rozlosována

14. 8. Future Bratislava: Nabitou kvalifikací jde dál Hájek, Doležel, Starý a Janko


Galerie