Futures Slovenská Ľupča: Procházková po skreči soupeřky ve finále, Krejsová vyhrála debl

- Radek Štohl

Futures ve Slovenské Ľupči již dospěl do svého předposledního dne. Do nedělního finále se probojovala Tereza Procházková, které postup usnadnila skreč Parajové. České finále se však na tomto podniku konat nebude, ve druhém semifinále Petra Krejsová jednoznačně nestačila na Slovenku Juríkovou. Přibližně od 13:00 ještě diváci uvidí finále, kterého se zúčastní právě poražená česká semifinalistka.

Tereza Procházková se do hlavní soutěže probojovala až přes kvalifikační předkola, ve kterých musela zvládnout tři zápasy. Následným postupem přes Slovákovou, Miklovou a Kulíkovou si dokonce zajistila semifinále. V tom narazila na další kvalifikantku, Simonu Parajovou. I na tuto soupeřku dokázala Češka vyzrát, výrazně jí k tomu však pomohla skreč domácí hráčky za stavu 7:6 3:4 z pohledu Procházkové!

Sedmnáctiletá tenistka vstoupila do dopoledního utkání na výbornou a po necelé půl hodině hry vedla 5:2. Nezkušená hráčka však hned třikrát nedokázala dovést set při vlastním podání k šťastnému konci a o prvním setu musel rozhnodnout tie-break, ve kterém nakonec zvítězila 11:9 

Ve druhé sadě se domácí hráčka dostala k dvěma brejkům a vedla 4:1. Její protihráčka však kontrolovala rebrejkem, který potvrdila. Na podání měla jít za stavu 4:3 Parajová, žádný míček se však již nedostal do hry, neboť Slovenka skrečovala. Třiadvacetiletá tenistka utkání nedohrála kvůli problémům s pravou rukou.

Ve finále narazí Tereza Procházková na Lenku Juríkovou! Domácí naděje ve druhém semifinálovém duelu porazila Češku Petru Krejsovou 6:3 6:2.

Od 13:00 se ještě odehrálo finále deblu, ve kterém na sebe narazily Petra Krejsová/Chantal Skamlová proti dvojici Kotelešová/Kužmová. Po jednoznačném výsledku 6:2 6:1 se z titulu radoval česko-slovenský pár. Finále se hrálo pouhých 47 minut.

Pepas Womens Cup, Slovenská Ľupča (ženy, antuka, 10 000 USD, semifinále dvouhry)

Simona Parajová (SVK) - TEREZA PROCHÁZKOVÁ 6(9):7 4:3 skreč. Parajová

Lenka Juríková (SVK) (4) -  PETRA KREJSOVÁ 6:3 6:2

Pepas Womens Cup, Slovenská Ľupča (ženy, antuka, 10 000 USD, finále čtyřhry)

KREJSOVÁ, Skamlová (SVK) (1) - Kotelešová, Kužmová (obě SVK) 6:2 6:1

Futures ve Slovenské Ľupče den po dni

19. 8. Futures Slovenská Ľupča: Krejsová s Procházkovou v semifinále, sestry Pantůčkovy končí

 

18.8. Futures Slovenská Ľupča: Sestry Pantůčkovy jdou dál. Procházková a Krejsová zvládly české bitvy

17. 8. Futures Slovenská Ľupča: Krejsová vyřadila favoritku Kužmovou, postupuje také Miklová

16. 8. Futures Slovenská Ľupča: Z kvalifikace postupuje Dudláková a Procházková, Kilnarová už ve 2. kole

15. 8. ITF Slovenská Ľupča: Postup do finále kvalifikace slaví Pektorová, Dudláková a Procházková

14. 8. Futures Slovenská Ľupča: Michnev má titul! Startuje i ženská kvalifikace