Podpořte Plíškovou a Vondroušovou v anketách WTA! Češky čelí tvrdé konkurenci

- Jan Havlovic

Organizace WTA tradičně vyhlašuje každý měsíc hned tři ankety, v březnovém vydání obdržely nominaci také dvě Češky! O cenu nejlepší hráčky měsíce března usiluje Karolína Plíšková, která může uspět i v anketě o nejlepší úder měsíce. Ve hře o ocenění za „průlom měsíce“ je také Markéta Vondroušová.

Karolíně Plíškové se v březnu dařilo výborně a na podnicích ve Spojených státech amerických si vybojovala pozici světové čtyřky. Po čtvrtfinálové účasti v Indian Wells zazářila na podniku v Miami, kde dokráčela až do finále.

Kvalitní výkony vynesly české tenisové dvojce nominaci do ankety o nejlepší hráčku měsíce března. Konkurence je však velmi silná! O ocenění usilují také Bianca Anndreescuová, vítězka z Indian Wells, Ashleigh Bartyová, přemožitelka Plíškové z finále v Miami a Angelique Kerberová, která si zahrála v Indian Wells ve finále.

Hlasovat můžete ZDE.

Světová čtyřka Karolína Plíšková se dostala i do ankety o nejlepší úder měsíce. Nominaci obdržela za nádhernou výměnu z duelu proti Simoně Halepové, která se mezi pětici nominovaných hráček rovněž dostala. Kromě těchto dvou tenistek usilují o přízeň fanoušků ještě Sie Su-Wej, Serena Williamsová a Kirsten Flipkensová.

Hlasovat můžete ZDE.

Druhou českou zástupkyní v nominacích na ocenění organizace WTA za měsíc březen je Markéta Vondroušová. Devatenáctiletá tenistka postoupila v Indian Wells i v Miami do čtvrtfinále a vylepšila si posunem na 43. místo světového žebříčku kariérní maximum.

Vondroušová však čelí v nominaci velké konkurenci v podobě Kanaďanky Biancy Andreescuové, která šokovala fanoušky triumfem v Indian Wells. O ocenění usilují ještě Sie Su-Wej a Anett Kontaveitová.

Hlasovat můžete ZDE.