Superkouč Federer? Tenisová legenda promluvila o možnosti stát se trenérem

- Jan Havlovic

Tenisová kariéra Rogera Federer se pomalu blíží ke svému konci. Švýcarská tenisová legenda nyní v Miami promluvila o možnosti stát se tenisovým trenérem. „Možné to je, ale je to kvůli náročnému cestování nepravděpodobné. Nechávám to nicméně otevřené,“ smál se Federer při dotazu na toto téma.

Roger Federer se v sedmatřiceti letech stále drží mezi světovou tenisovou špičkou. I samotná legenda bílého sportu však tuší, že se konec jedné velké kariéry blíží.

Švýcar již pomalu začíná přemýšlet, co bude dělat po konci aktivní kariéry. Bude to funkce trenéra? „Možná, ale je to nejisté. Důvod je jasný – mám čtyři děti a po dvaceti letech cestování jsem rád, že mohu být občas chvíli doma,“ vyprávěl Federer novinářům v Miami.

Dvacetinásobný grandslamový šampion si ale nechal lišácky otevřená zadní vrátka. „Stefan Edberg (bývalý trenér Rogera Federera, pozn. red.) také podle mého říkal, že se nikdy nestane koučem. Nebylo by fér, kdybych tuhle možnost hned zavrhnul,“ citují Švýcara stránky ATP.

Federer už ale nechce absolvovat náročné cestování, které k tenisovému životu neodmyslitelně patří. „Budu rád, když zůstanu ve spojení s touto úžasnou hrou, ale budu upřímný – být třicet týdnů v roce na cestách už opravdu nechci,“ dodává závěrem tenisová legenda.

Roger Federer aktuálně zápolí na prestižním turnaji v Miami, kde se probojoval počtvrté v kariéře do semifinále. V boji o účast ve finále vyzve zkušený Švýcar teprve devatenáctiletého Kanaďana Denise Shapovalova.