WTA

Kvitová o Garciaové: Když je v laufu, je obtížné cokoliv udělat

- Radek Štohl

Den odpočinku v Miami prožívá Petra Kvitová. Druhá tenistka světového žebříčku dvouhry se po sobotní výhře nad Donnou Vekičovou připravuje na osmifinále proti Caroline Garciaové. Hned po duelu s Vekičovou se zúčastnila tiskové konference, na které hodnotila duel s Chorvatkou, ale rovněž již odpovídala na následující střetnutí s Caroline Garciaovou.

Petra Kvitová v sobotu svedla s Donnou Vekičovou vyrovnaný duel, v němž nakonec uspěla 6:4, 3:6, 6:4. Výhra byla o to sladší, že Kvitová se teprve podruhé v kariéře ocitla v osmifinále v Miami, a že Vekičové oplatila čtvrtfinálovou porážku z Petrohradu, kde na začátku února padla 4:6, 1:6.

„Zajisté prožívám o mnoho lepší pocity, než před několika týdny," zahájila Češka na tiskové konferenci. „Věděla jsem již, co mám od ní očekávat. V Petrohradě předváděla kvalitní hru, v čemž pokračovala také tady. Měly jsme tu odlišné podmínky, tehdy se nehrálo venku. Nyní to byla velká bitva. Z výhry mám velikou radost," pokračovala spokojená Kvitová.

Dvojnásobná grandslamová šampinka se po neúspěšném druhém setu odebrala do šaten, aby se tam trochu uklidnila. A podařilo se jí to na výbornou. „Na začátku třetí sady jsem jí rovnou vzala servis, což mi hodně pomohlo. Stejně jako důležité vedení a předváděná hra na podání. Naštěstí jsem v této sadě odvedla dobrou práci," pochvalovalasi devětadvacetiletá tenistka, která se o druhé čtvrtfinále na místní akci potká s Caroline Garciaovou.

Tenistky se spolu potkaly již před začátkem turnaje, silný vítr jim však trénink nepříjemné narušil. Během ostrých zápasů se však hráčky střetly šestkrát a bilance je vyrovnaná 3:3 na zápasy. „Je to už nějaký ten pátek, co jsme na sebe narazily," připomněla Kvitová poslední vzájemný duel ze semifinále Pekingu 2017, kdy Garciaová vyhrála 6:3, 7:5.

„Bezesporu se jedná o těžkou soupeřku. Když je v laufu, je obtížné cokoliv udělat. Budu si muset počkat na své šance. Hraje skvělé dlouhé míče, nebojí se být agresivní, a využívat přímé údery. Rovněž se výborně pohybuje. Vrátí-li se do formy, ve které byla před dvěma lety, dosáhne TOP 10," dodala Kvitová.