Už se těším na antuku, hlásí zdravá Allertová z přípravy

- Marek Bartošík, David Schlegel

Denisa Allertová, která loňskou sezónu předčasně ukončila kvůli vyhřezlé ploténce, odehrála v roce 2019 pouze osm duelů. Nyní se připravuje na antukové ITF turnaje v Itálii. Účast na nich plánuje nejen ona, ale i její přítel Jan Šátral.

Letos na Australian Open, kde obhajovala osmifinále, se Denisa Allertová vrátila po šesti měsících na kurty. Skončila však již v úvodním kole kvalifikace.

Ještě v době konání hlavní soutěže melbournského grandslamu se představila na ITF turnaji v Singapuru, kde uhrála osmifinále. Daleko lépe si česká tenistka vedla ve slovenské Trnavě, kde po sérii heroických výkonů došla do finále.

Od té doby aktuálně 342. hráčka světa nehrála, nabízely se spekulace o jejím zdravotním stavu. „Jsem v přípravě, takže zdraví naštěstí drží. Chystám se už na antuku,“ sdělila Tenisovému světu Allertová, která se od 8. dubna představí na dvou italských ITF turnajích s dotací 25 tisíc dolarů.

Někdejší světová pětapadesátka také poskytla informace ohledně svého přítele Jana Šátrala (381.). Ten letos odehrál pouze halové mistrovství České republiky, které vyhrál, a k tomu 6. února jediný zápas na ITF turnaji, v němž taktéž uspěl. Do dalších bojů už ale nenastoupil.

„Honza byl měsíc zraněný se zápěstím, teď začal pomalu trénovat. Pokud vše půjde dobře, začne hrát na stejných turnajích v Itálii jako já,“ prozradila Allertová o svém partnerovi.