MČR v Ostravě: Známe finalisty dvouhry. Čtyřhru ovládla Kunčíková se Stuchlou

- David Soumar

Republikový šampionát během čtvrtka poznal úspěšné semifinalisty dvouhry a záhy se rozhodne o vítězích debla. Jako první si své semifinále odehrály ženy – místo ve finále vybojovala Mendesová a Stuchlá. Mezi muži uspěl Marek Michalička a Petr Michnev.

Petr Michnev, nasazená jednička, potvrdil dobrou formu z posledních týdnů a postoupil do finále republikového šampionátu, když ve čtvrtečním semifinále porazil Dominika Süče 6:0, 6:2! „Hrál jsem velmi slušný zápas. Na začátku jsem si řekl, že budu hrát agresivní a nebudu se chtít přizpůsobit jeho hře. Moje taktika se dařila a jsem rád, že se to povedlo," zhodnotil vítěz turnaje ve Slovenské Ľupče, který se ve finále utká s Markem Michaličkou.

 

Michal Franěk se v semifinálové duelu střetl s prvním nasazeným Markem Michaličkou a rozhodně ho nečekalo nic jednoduchého. Franěk chtěl obhájit loňské vítězství, avšak to se nepovedlo, Michalička zvítězil 6:3, 7:6 (4). „Sazmozřejmě jsem zklamaný, že jsem prohrál. V tiebreaku jsem byl trochu pasivnější, což byla nejspíš chyba," zhodnotil Franěk zřejmě rozhodující pasáž zápasu. „Utkání bylo náročné, neboť jsem nezačal vůbec dobře. Dvakrát jsem ztratil servis, avšak naštěstí jsem koncovku první sady zvládl. Ve druhém setu mě trochu mrzí, že jsem zápas nedoservíroval a musel jsem rozhodnout až v tiebreaku," zhodnotil Michalička průběh utkání. Ve finále druhý nasazený vyzve Petra Michneva.

 

  

Mužská čtyřhra již zná své vítěze! Finálový souboj mezi párem Vala/Rola a dvojicí Bíško/Nebojsa dospěl až do supertiebraku, ve kterém byla šťastnější prvně jmenovaná dvojice, ta zvítězila 6:4, 2:6, 10:8.

První nasazená hráčka republikového šampionátu, Pernilla Mendesová, si v dnešním zápase poradila s Anetou Kladivovou po setech 6:2, 6:4 a potvrdila roli papírové favoritky. „Myslím, že to byl pěkný zápas. V prvním setu jsem měla značnou převahu, podobně to vypadlo i v druhé sadě, avšak soupeřka poté změnila taktiku a její výkon se zlepšil. Jsem ráda, že jsem koncovku zápasu zvládla," okomentovala Mendesová průběh semifinálového střetnutí.  Pro Anetu Kladivovou, šestnáctiletou tenistku, je však i postup do semifinále velký úspěch. „Postup do semifinále je určitě úspěch. V semifinále mi utekl začátek zápasu, kdy jsem prohrávala velmi rychle 0:4," zhodnotila Kladivová špatný vstup do zápasu. 

Zajímavý souboj se odehrál v druhém semifinále, ve kterém se střetly dvě nejlepší kamarádky a spoluhráčky ze čtyřhry - Karolína Stuchlá a Lenka Kunčíková. Z vítězství se nakonec radovala Stuchlá, která dokázala svou kamarádku porazit po setech 6:2, 6:4. „Je škoda, že jsme se s Lenkou potkaly už v semifinále, ale musím říct, že mi dnes svými chybami hodně pomohla, obzvlášť v prvním setu, kdy zaznamenala několik dvojchyb. Lenka měla pár šancí, které nevyužila, což se ukázalo jako rozhodující. Ještě bych chtěla dodat, že Lenka je opravdu hodně troufalá, neboť se oblékla stejně jako já," řekla Stuchlá s úsměvem na tváři.

Ve finále čtyřhry se střetly páry Stuchlá/Kunčíková s dvojicí Knutsonová/Tomanová. Dle očekávání si prvenství na republikovém šampionátu zajistila prvně jmenovaná dvojice, která zvítězila 6:2, 6:1!

 

Ženy

Semifinále dvouhry

Pernilla Mendesová (1) – Aneta Kladivová 6:2, 6:4

Lenka Kunčíková – Karolína Stuchlá (2) 2:6, 4:6  

Finále čtyřhry

Knutsonová, Tomanová – Kunčíková, Stuchlá 2:6, 1:6  

Muži

Semifinále dvouhry

Petr Michnev (2) – Dominik Süč 6:0, 6:2

Marek Michalička (1) – Michal Franěk 6:3, 7:6 (4)

Finále čtyřhry

Bíško, Nebojsa – Vala, Rola - 4:6, 6:2, 8:10

MČR V Ostravě den po dni

17. 9. MČR v Ostravě: Mendesová může myslet na obhajobu, stejně tak i Franěk 

16. 8. MČR v Ostravě: Michalička s Michnevem postupují, dál jde i Franěk

15. 8. MČR v Ostravě: Michalička a Michnev zvládli zápasy prvního kola