MČR v Ostravě: Mendesová může myslet na obhajobu, stejně tak i Franěk

- Daniel Kubelka

Již do čtvrtfinále se přehouplo republikové Mistrovství republiky v tenise konané tento týden v Ostravě. Pernilla Mendesová přehrála Knutsunovou a i nadále tak může pomýšlet na obhajobu loňského triumfu. Postup slaví také Lenka Kunčíková s Karolínou Stuchlou, které si to proti sobě rozdají ve čtvrtečním semifinále.

Karolína Stuchlá potvrdila roli favoritky  a druhé nasazené hráčky a ve čtvrtfinále Mistrovství republiky v Ostravě přehrála Karolínu Čechovou hladce ve dvou setech, 6:2 a 6:0. 

Také Lenka Kunčíková si zahraje v Ostravě semifinále. Ve čtvrtfinále přehrála výtečná deblistka Moniku Svobodovou ve dvou setech, 6:2 a 6:3. V dalším kole tak dojde na pikantní souboj Kunčíkové se Stuchlou, které spolu dlouhodobě nastupují ve čtyřhře.

Aneta Kladivová se stala poslední semifinalistkou Mistrovství republiky v Ostravě, když ve čtvrtfinále přehrála po takřka dvou hodinách Kristýnu Hrabalovou ve třech setech, 4:6, 6:1 a 6:4.

Marek Michalička se stal prvním semifinalistou mužské dvouhry v Ostravě. Ve čtvrtfinále mu Daniel Knoflíček za stavu 4:6 a 1:4 jeho soupeř Daniel Knoflíček utkání předčasně vzdal.

Petr Michnev postupuje do semifinále Mistrovství republiky v Ostravě. V zápase s Antonínem Bolardtem se ale nasazená dvojka řádně zapotila, když postup oslavila až ve třech setech. Po výsledku 4:6, 6.3 a 6:0 je tak Michnev mezi nejlepší čtyřkou turnaje.

Dominik Süč se stal posledním semifinalistou republikové mistrovství v Ostravě. V souboji s Markem Řeháčkem sice ztratil úvodní set, utkání se mu ale podařilo otočit a po výsledku 4:6, 7:5 a 6:4 si také on zahraje mezi nejlepší čtyřkou tenistů na turnaji.

Ženy

Čtvrtfinále dvouhry

Pernilla Mendesová (1) - Andrea Gabriela Knutsunová  6:0, 7:5
Karolína Čechová - Karolína Stuchlá (2)  2:6, 0:6
Monika Svobodová - Lenka Kunčíková  2.6, 3:6
Kristýna Hrabalová - Aneta Kladivová  6:4, 1:6, 4:6

Semifinále čtyřhry

Laboutková, Kladivová - Kunčíková, Stuchlá  6:1, 6:3
Knutsonová, Tomanová - Mathová, Züglerová  6:1, 6:3

Muži

Čtvrfinále dvouhry

Marek Řeháček - Dominik Süč  6:4, 5:7, 4:6
Marek Michalička (1) - Daniel Knoflíček  6:4, 4:1 skreč Knoflíček
Antonín Bolardt - Petr Michnev (2)  6:4, 3:6, 0:6
Michal Franěk - David Mrázek  7:5, 6:1

Semifinále čtyřhry

Nouza, Škoch - Bíško, Nebojsa  6:7 (6), 6:1, 7:10
Kadora, Malík - Vala, Rola  3:6, 3:6

MČR V Ostravě den po dni

15.8. MČR v Ostravě: Michalička s Michnevem postupují, dál jde i Franěk

14.8. MČR v Ostravě: Michalička a Michnev zvládli zápasy prvního kola


Galerie