Ach ta záda. Berdych byl nucen odstoupit z Miami

- Petr Sumbal

Tomáš Berdych se letošního turnaje Masters v Miami nezúčastní. Už dnes po osmé hodině večerní měla česká jednička nastoupit do zápasu prvního kola proti Australanu Bernardu Tomicovi, na svém twitterovém účtu však Berdych oznámil, že do hry ho nepustí bolavá záda.

Záda trápí nejlepšího českého tenistku posledních let dlouhodobě, loni kvůli nim byl nucen předčasně ukončit sezónu. V tomto roce Berdych vybírá turnaje velice pečlivě, zatím jich absolvoval šest. Na ten sedmý si bude muset počkat, z turnaje v Miami se totiž odhlásil.

„Bohužel jsem nucen odstoupit ze zápasu prvního kola,“ zveřejnil Berdych v příspěvku na svém Twitteru. „Má záda nejsou ve stoprocentní kondici, musím být ve svých rozhodnutích opatrný. Potřebuji trochu času na zotavení a budu zase v plné síle,“ věří třiatřicetiletý veterán.

Berdych zažil na začátku sezóny parádní návrat po zranění, když hned na prvním turnaji v Dauhá dokráčel až do finále. Následně vypadl na Australian Open až v osmifinále na raketě Rafaela Nadala a v Montpellieru došel do semifinále. Od té doby se ale Berdych lehce trápil. V Rotterdamu a Dubaji vyhrál vždy jediný zápas a naposledy v Indian Wells prohrál už v prvním kole.

Loni v Miami došel Berdych do třetího kola a ztratí tak 45 bodů. Berdych je v současné chvíli na 89. místě žebříčku a nevyhne se dalšímu poklesu.