Tenis si užívám, to je nejdůležitější, říká o životní sezoně Strýcová

- Daniel Kubelka, Foto: Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Ještě před dvěma dny byla Barbora Strýcová v Riu, kde přebrala bronzovou medaili ve čtyřhře. O osmačtyřicet hodin později už ji ale v Cincinnati čekala v prvním kole Kanaďanka Bouchardová, kterou ve dvou setech poslala z turnaje ven. Třicetiletá Češka tak potvrdila, že zažívá životní sezónu, ve které se tenisem baví.

„Přijela jsem včera v noci. Bylo to opravdu šílené. V neděli jsme dostali medaile. Když jsem stála na pódiu, bylo to něco speciálního, o čem jsem snila celý život. Nedokázala jsem udržet slzy. Smutné bylo jen to, že jsem hned musela odjet na turnaji a neoslavila jsem to s ostatními. Takový je ale život, je to moje práce,“ popsala Strýcová na začátku rozhovoru pro WTA insider, jak probíhal závěr olympijského turnaje, přičemž trochu litovala toho, že nemohla zůstat déle.

Bronzový úspěch na olympiádě byl pro sympaťačku z Plzně něčím speciálním. Co se jí honilo hlavou, když na stupních vítězů přebírala medaili? „Myslela jsem na to, čím vším jsem si musela v životě projít. Tréninky, cestování, všechno. Lucka stála vedle mě a začala plakat, tak jsem začala plakat ještě víc. Nikdy na to nezapomenu,“ uzavřela hodnocení brazilské olympiády Strýcová.

Kromě životního výsledku si Strýcová v Brazílii na své konto připsala ještě jeden výrazný úspěch. Se Saniou Mirzaovou, jednou z nejlepších aktuálních tenistek, se totiž domluvila na spolupráci!

„Normálně bych hrála s Michaelou Krajicekovou, ale ta bude hrát kvalifikaci dvouhry na US Open.  Sania se mě v Riu zeptala, jestli mám někoho s kým bych hrála. To jsem si myslela, že se mi jen zdá, vždyť ona je světová jednička!,“ netajila své překvapení a zároveň radost aktuálně dvacátá hráčka světového žebříčku.

„Hodně jsme se spolu už dříve bavily. Ona je velice zábavná. Myslím, že si na kurtu budeme dobře rozumět. Hraje tenis, který mi vyhovuje. Bude hrát zezadu a já na síti. Věřím, že budeme dobrý tým,“ věří Strýcová, že by jí spolupráce s indickou tenistkou mohla vyhovovat.

Jak už jsme psali v úvodu, Strýcová zažívá sezónu, kterou můžeme bez nadsázky označit jako její životní. Na začátku tohoto týdne vyrovnala dvacátou příčkou své žebříčkové maximum, vybojovala bronz na olympiádě v Riu a k tomu připočtěme výborné výsledky na okruhu, ať už jsou to finálové účasti v Dubaji a Birminghamu či 4. kolo na Australian Open. Velkých zápasů tak má za sebou v letošní sezóně víc než dost, jak se tedy aktuálně Barbora Strýcová cítí?

„Každý den je to jiné. Občas se cítím trochu unavená. Odehrála jsem mnoho velkých zápasů a jsem za to velice ráda, na druhou stranu už to začínám cítit. Moc o tom nemluvím, ale jsem velice šťastná. Snažím se tvrdě pracovat, pokračovat v nastolené cestě, zlepšovat se. Chci se to užívat. Je mi třicet let a už třeba nebudu hrát příliš dlouho,“ naznačila Strýcová, že si v současnosti užívá každou chvilku na kurtu a pokračovala.

„Miluju tréninky. Tenis si užívám a to je pro mě to nejdůležitější,“ jen potvrdila slova o tom, že tenis je v tomto roce pro ni jedním velkým potěšením.