Madrid čeká Federer mánie. Jako by měl dorazit americký prezident, směje se nový turnajový ředitel

- Jan Havlovic

Letošní ročník antukového turnaje v Madridu bude hodně speciální. Právě na tomto místě se rozloučí s tenisovou kariérou David Ferrer, hlavním lákadlem bude ale účast Rogera Federera. „Fanoušci už začínají šílet. Jako by měl dorazit americký prezident,“ směje se Feliciano López, nový ředitel Mutua Madrid Open.

Federer mánie. Šílenství kolem dvacetinásobného grandslamového šampiona zažívá každý turnaj, kam švýcarská legenda dorazí. V tomto roce se dočká i Madrid, poprvé po čtyřech letech.

Sedmatřicetiletá tenisová legenda se po tříleté pauze rozhodla startovat na antuce. Jeho první zastávkou v antukové části sezony bude právě Madrid. „Jsme moc šťastní, že si Roger vybral právě náš turnaj,“ neskrývá radost nový turnajový ředitel Feliciano López, který je ještě stále aktivně hrajícím tenistou.

„Fanoušci z toho začínají šílet a ptají se, jaký den bude Roger hrát. Je to, jako by do Španělska měl přijet prezident Spojených států amerických,“ směje se bývalá světová dvanáctka.

„Roger oslaví v tomto roce 38. narozeniny, takže to bude možná jeho poslední účast v Madridu. Pokud by tomu tak bylo, zvu každého, aby na náš turnaj dorazil. Vidět Rogera naživo je něco unikátního,“ láká turnajový ředitel fanoušky.

Další speciální událostí letošního ročníku Mutua Madrid Open bude loučení Davida Ferrera s tenisovou kariérou. „David je legendou a vynikajícím příkladem pro nás všechny."

Očekává se tak účast tří tenisových legend – Federera, Nadala a Djokoviče. „Tento ročník bude pro nás vskutku speciální,“ říká López závěrem.