Ženský supertalent už rok nehraje. Třetí operace v řadě ji přiblížila k návratu

- Jan Vojkůvka

Měla našlápnuto mezi největší hvězdy na okruhu WTA. Catherine Cartan Bellisová, jež si nechává říkat CiCi, však zradilo zdraví a to takovým způsobem, že už je rok mimo dvorce. Její návrat se však podle posledních informací konečně blíží. Alespoň sama Bellisová tomu věří.

„Chci všem sdělit rychlou zprávu o tom, jak mi jde rekonvalescence. Po operacích zápěstí a lokte loni v létě jsem musela podstoupit v listopadu další operaci zápěstí,“ napsala Bellisová. „Pomalu se dostávám stále blíž plnému vyléčení, uzdravení a schopnosti vrátit se zase na kurt,“ podotkla pozitivně.

„Díky vám všem za pěkné vzkazy, které jste mi po celý dlouhý a těžký rok poslali. Vaše podpora pro mě znamená všechno,“ dodala ke svým fanouškům.

Devatenáctiletá Američanka vlétla do dospělého tenisu už ve svých 15 letech, senzačně porazila na US Open Dominiku Cibulkovou, získala dva tituly na okruhu ITF... V roce 2015 dokráčela do 3. kola v Miami, o rok později získala čtyři tituly, včetně podniku WTA 125k Series v Honolulu, na US Open vybojovala z kvalifikace postup do třetího kola...

Měla našlápnuto skutečně vysoko. Až mezi absolutní špičku. Však také v sezoně 2017 vystoupala až na 35. místo světa, zahrála si dvě semifinále a dvě čtvrtfinále na okruhu WTA. To vše v pouhých osmnácti letech.

Ale pak to přišlo...

Od konce sezony 2017 se trápila se zdravím. Rok 2018 sice ještě zahájila, dostala se dokonce do čtvrtfinále v Dauhá, ale po březnových turnajích ve Spojených státech se už na kurty nedostala.

Postupně podstoupila hned tři operace, pouhých 19 letech. Trochu to připomíná situaci jiné supertalentované tenistky Any Konjuhové, bývalé světové dvacítky, jež ve svých 21 letech má za sebou rovněž obrovské peripetie se zdravím, které navíc nekončí a opět musela přerušit sezonu. Chorvatka od srpna 2017 odehrála jen 11 zápasů.

Bellisová od března 2018 ani jeden. Přesto věří, že se dokáže vrátit a především dokáže navázat na svůj raketový vstup mezi dospělé, který zastavila vleklá zranění. Ostatně by si to bývalá juniorská světová jednička zasloužila, aby mohla plně rozvinout svůj potenciál.