Prohraný první set ji nakopl. Plíšková při obratu rozdrtila soupeřku

- Jan Vojkůvka

Nebyl to od Karolíny Plíškové úplně nejjistější vstup do turnaje WTA Premier Mandatory v Indian Wells. Po prohraném prvním setu s kvalifikantkou Misaki Dojovou však Češka kurtu dominovala. Postup do třetího kola vybojovala po výhře 6:7(4), 6:1, 6:1.

Určitě si Plíšková představovala snadnější vstup do turnaje. Ostatně Dojové patří ve světovém žebříčku až 121. místo. Jenže první set nevyšel favorizované hráčce podle představ, a to i přes úspěšný brejk ve třetím gemu.

Dojová dokázala za stavu 1:2 třemi gemy otočit vývoj první sady, přičemž v oněch třech vyhraných hrách se skrývaly hned dva brejky. Plíšková sice rázně odpověděla a na returnu srovnala se soupeřkou krok, ale ani tak úvodní dějství na svou stranu nezískala. Hra dospěla až do tiebreaku, ve kterém Dojová vyhrála 7:4.

Mezi prvním a druhým setem se však obrázek hry zcela změnil. Velmi rychle svou soupeřku na začátku druhé sady brejkla a postupně se dostala až do vedení 5:0. Japonce povolila udržet si podání a následně prostřední sadu dopodávala.

I třetí set byl v jasné režii Plíškové, jež se s výhodou dvou brejků dostala do vedení 4:0. Dojová si v páté hře podržela podání, což bylo z její strany v utkání vše. Plíšková získala následující dvě hry a zápas zakončila vítězným returnem.

Plíšková si i v dalším kole zahraje proti kvalifikantce. Soupeřkou jí bude 144. hráčka světa Ysaline Bonaventurová z Belgie.