Otec Wozniacké zkritizoval WTA. Je to groteska, zlobí se

- Jan Vojkůvka

Jako by Caroline Wozniacké nestačilo, že ji trápí revmatoidní artritida, tak ještě její tělo pořádně huntovalo v posledních týdnech virové onemocnění. Kvůli němu vynechala turnaje v Dauhá i Dubaji. Její otec, svérázný Piotr, ze stavu své dcery viní samotné WTA, které údajně brání hráčům možnostem využít všechny možné léčebné prostředky.

V rozhovoru pro stanici TV2 Sport se proto prudce do ženské asociace opřel. „Pravidla WTA brání hráčkám v tom, aby si mohly vzít vitamíny od společností, které asociaci nesponzorují,“ poodhalil Piotr Wozniacki.

Podle něho jsou právě přísná pravidla důvodem, proč jeho dcera laborovala s virovým onemocněním tak dlouho. Způsobil to, mimo jiné, strach, aby neužila některou ze zakázaných látek a nedostala se do problémů s antidopingovým programem.

„Všichni víme, jak moc nám vitamín C pomáhá, abychom byli zdraví. Ale s pravidly WTA nemůžeme nesmíme využít takové, jaké potřebujeme. Mohli jsme jen sedět a čekat, až se Caroline uzdraví a začne hrát. Je to totální groteska,“ rozčiloval se.

WTA se proti kritice Piotra Wozniackého ohradila a ve vlastním vyjádření, které zaslala stanici TV2 Sport uvedla, že „na základě klinických testů je každý sportovec léčen vhodným způsobem.“

Wozniacká v této sezoně stihla odehrát jen dva turnaje. Po osmifinále v Aucklandu vypadla ve třetím kole Australian Open.