Modelka s raketou v ruce. Teď přijde můj zlatý rok, věří půvabná Kanaďanka

- Jan Havlovic

Eugenie Bouchardová by ráda znovu mezi tenisovou elitu. Ke špičce mezi tenistkami patří alespoň co se týče sebeprezentace na sociálních sítích, teď by půvabná Kanaďanka ráda znovu uspěla i na kurtech. „Chci být svojí nejlepší současnou verzí,“ říká odhodlaně.

Od jejího parádního tažení Wimbledonem uplynulo již bezmála pět let. Tehdy dvacetiletá Eugenie Bouchardová šokovala tenisový svět, když v All England Clubu prošla do boje o slavnou trofej. Až ve finálovém duelu zastavila mladičkou Kanaďanku naše Petra Kvitová.

Bouchardová se již pátou sezonu marně snaží na tento tenisový úspěch navázat. „Nechci se pořád dívat zpátky a snažit se najít své já z doby před pěti lety,“ říkala razantně Kanaďanka minulý týden v Dubaji.

„Chci být svojí nejlepší současnou verzí. Týden co týden dřu, snažím se o zlepšení. Věřím v to, že jednou přijde turnaj, na kterém znovu prorazím,“ dodala.

Právě v Dubaji to nebylo ze strany bývalé světové pětky vůbec špatné. Bouchardová statečně vzdorovala ve druhém kole Simoně Halepové, které podlehla 6:7(4) a 4:6. Bývalá světová jednička poté Kanaďanku za výkon pochválila. I to může být pro Bouchardovou určitá motivace do další práce.

Náročné tréninkové jednotky absolvuje pod vedením uznávaného odborníka Michaela Joyce. „Líbí se mi jeho názory na můj tenis. To, jak by moji hru rád viděl v budoucnu. Když se dobře pohybuju a jsem schopná být u míčů včas, předvádím to nejlepší.“

Bouchardová je hvězdou sociálních sítí, díky svému půvabu je oblíbená zejména u mužské části tenisových fanoušků. Dva příznivci Bouchardové vyrazili minulý týden do Dubaje s transparentem, na kterém zvali pětadvacetiletou Kanaďanku na večeři. Půvabná tenistka se s mladíky alespoň vyfotila.

Aktuálně 73. hráčka světového žebříčku si pozornost fandů užívá a věří, že bude znovu úspěšná i na tenisových dvorcích. „Můj zlatý rok je tu,“ napsala na Instagramu.

Třeba přijde průlomový turnaj Bouchardové již příští týden v Indian Wells...

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

It’s finally here, turning 25 on the 25th. My ‘golden year’. Sh*t better happen ? looking to bring this amount of extra into the next year

Příspěvek sdílený Genie Bouchard (@geniebouchard),Úno 25, 2019 v 3:28 PST