A zase to zdraví. Del Potro nebude obhajovat titul ani v Indian Wells

- Filip Lefenda

Zdravotní trable věčného smolaře Juana Martína Del Potra neberou konce. Poté, co se Argentinec objevil minulý týden po zranění kolene na prvním letošním turnaji v Delray Beach, ve středu oznámil, že se nezúčastní nadcházející tisícovky v Indian Wells, kde před rokem získal svůj vůbec premiérový titul z turnaje kategorie Masters.

Třicetiletý Argentinec se na okruh vrátil minulý týden, když na podniku v americkém Delray Beach došel do čtvrtfinále. V tom po výhrách nad Japoncem Nišiokou a domácím Opelkou nestačil na dalšího Američana McDonalda, s nímž prohrál nejtěsnějším rozdílem až v tiebreaku rozhodujícího setu.

Následně se Del Potro odhlásil z podniku v Acapulku, který probíhá tento týden, s tím, že jeho koleno ještě není připraveno být v akci každý týden. V Mexiku přitom před rokem rovněž slavil titul.

O další možnost obhajoby nyní přijde i v Indian Wells, Del Potro totiž stále není fit. „Po turnaji v Delray Beach jsem podstoupil konzultace s odborníky a rozhodli jsme se, že je třeba koleno více zregenerovat,“ píše muž, jenž v loňském finále zdolal švýcarského favorita Federera, v prohlášení na svém Twitteru.

„Bohužel budu muset několik dnů s návratem na kurty počkat. Je mi velmi líto, že nebudu moci obhajovat svůj titul z Indian Wells. Hrozně jsem se na hraní na tomto speciálním místě těšil, musím ale dva týdny počkat, než zjistím, zda je léčba účinná a umožní mi hrát alespoň v Miami,“ dodal Del Potro.

První letošní podnik série Masters odstartuje v Indian Wells 7. března, v Miami se poté bude hrát od 20. března.