Michnev po vítězství ve Slovenské Ľupče: Rád se sem budu vracet

- Jan Havlovic

Petr Michnev se o tomto víkendu dočkal druhého turnajového vavřínu ve své kariéře, když ve finálovém zápase ve Slovenské Ľupče dokázal porazit ve dvou setech Francouze Jacqa. Jak rodák z Ostravy turnaj hodnotí a jaké jsou jeho další plány?

Petr Michnev se v tomto týdnu dočkal svého druhého turnajového vavřínu ve dvouhře, když ve finále podniku ve Slovenské Ľupče porazil Francouze Jacqa 7:5, 6:2. „Z mé strany to byl výborný zápas. Musel jsem do toho jít, neboť soupeř hrál také výborně. Myslím, že to byl kvalitní zápas a jsem rád, že jsem to zvládl," zhodnotil Michnev nedělní finálový zápas. 

Vítězství rodáka z Ostravy se však nerodilo vůbec lehce. Michnev na konci první sady zabrnkal českým tenisovým fanouškům na nervy, když nedokázal za stavu 5:3 využít tři setboly. „To mohla být velká chyba. V tenisu už to tak bývá, že pokud člověk nevyužije své šance, tak soupeř dokáže vývoj zápasu otočit." zhodnotil Michnev důležitou fázi prvního setu. Vše se však v dobré obrátilo a český tenista dokázal za stavu 6:5 svého soupeře brejknout a získal první set na svou stranu. „Spadl mi velký kámen ze srdce. Naštěstí se mi povedlo dovést první set do vítězného konce," okomentoval aktuálně 551. hráč světového žebříčku dramatickou koncovku první sady. 

Druhý set už byl v režii Michneva, který si však neodpustil další zdramatizování zápas, když za stavu 4:2 odvracel brejkbol soupeře, klíčovou situaci tohoto setu však zvládl. „Dnes jsem odvrátil velké množství šancích soupeře, který jich měl opravdu hodně. V klíčových momentech jsem si vedl lépe, měl jsem v nich i trochu více štěstí. Odvrátil jsem několik brejkbolů, což rozhodlo.".

Michnev prošel turnajem ve Slovenské Ľupče "bez ztráty květinky", neboť ani v jednom z pěti zápasů neztratil set. V prvních dvou kolech si navíc se soupeři poradil jednoznačně, když Mammetgulyjevovi a Davidu Poljakovi dovolil dohromady pouhé tři gemy! Český tenista tak potvrdil, že se mu na tomto podniku daří, neboť v loňském roce zde dokráčel až do finále, v němž prohrál s maďarským tenistou. „V loňském roce mi turnaj také vyšel, navíc jsem žebříčkově ještě nebyl tak vysoko - byl jsem okolo osmé stovky. Loňská finálová účast mi zdravě nakopla směrem k dalším turnajům," ohlédl se Michnev za úspěšným turnajem v loňském roce. 

Rodák z Ostravy si prostředí ve Slovenské Ľupče pochvaloval a uvedl, že se bude na tento podnik rád vracet. „Hrálo se mi tady opravdu velmi dobře, hrál jsem uvolněně, což bylo pravděpodobně způsobeno tím, že zde byla se mnou přítelkyně. Nejtěžší utkání na turnaji bylo s Jaroslavem Pospíšilem, neboť to je "pan hráč". Každý zápas na tomto turnaji byl jiný, musel jsem předvést své maximum a jsem rád, že se mi podařilo zvítězit.". 

Pro Petra Michneva je to druhý turnajový vavřín v kariéře, první získal minulý rok v Estonsku. „Oba turnaje těžko porovnávat. V Estonsku se hrálo na tvrdém povrchu, v hale, kde jsem výborně servíroval. Zde to bylo na antuce, celý týden panovaly vysoké teploty, takže dva rozdílné turnaje, ale ve Slovenské Ľupče se mi hraje vždy velmi dobře, jsou zde výborní lidé. Rád se na tento podnik budu vracet, neboť je to skvělý turnaj."

Českého tenistu nyní čeká republikový šampionát v rodné Ostravě, kde bude jedním z favoritů na turnajový triumf. Hned poté je přihlášený na desítku v rakouském Pörtschachu.