ATP

Federer musel v Dubaji do tří setů. Proti oblíbenému soupeři potvrdil stoprocentní úspěšnost

- Jan Havlovic

Roger Federer má za sebou úspěšný vstup do turnaje v Dubaji! Legendární švýcarský tenista zvítězil v pondělním večerním duelu nad Němcem Philippem Kohlschreiberem po setech 6:3, 4:6 a 6:1. Federer si připsal nad tímto soupeřem již čtrnáctou výhru v kariéře a úspěšně vykročil za osmým titulem z prestižního turnaje ve Spojených arabských emirátech.

Dvacetinásobný grandslamový šampion si v pondělním večerním utkání poradil před zaplněným hledištěm s Philippem Kohlschreiberem po setech 6:3, 4:6 a 6:1. Sedmatřicetiletý Švýcar tak udržel stoprocentní úspěšnost, když německého reprezentanta porazil i počtrnácté v kariéře.

Federer odehrál první soutěžní utkání po více než měsíci od šokujícího osmifinálového vyřazení od Řeka Tsitsipase na Australian Open. V Dubaji se představil již počtrnácté a celkově potřinácté postoupil ve Spojených arabských emirátech přes první kolo.

Světová sedmička zaznamenala na turnaji Dubaji již 49. výhru a může dál pomýšlet na osmý titul z tohoto podniku.

Nasazenou dvojku čeká v dalším zápase souboj s Fernandem Verdascem. Federer má i proti zkušenému španělskému tenistovi stoprocentní bilanci, když uspěl ve všech sedmi dosavadních vzájemných duelech.