Další kontroverze francouzského rebela. Trestný fiftýn a vybučení od domácího publika

- Jan Vojkůvka

Byl to další z těch zápasů, které by Benoit Paire nejradši rychle hodil za hlavu. Na domácím turnaji v Marseille se mu proti Davidu Goffinovi nedařilo, za zlámanou raketu dostal trestný fiftýn, prohrál 2:6, 3:6 a navíc do domácí publikum vypískalo.

Tato sezona zatím pro Benoita Paireho není vůbec příjemná. Na turnaji v Aucklandu usnul během zápasu prvního kola, v Montpellieru ho po porážce s Tomášem Berdychem domácí publikum vypískalo, a i v Marseille si musel kritický pískot od vlastních fanoušků opět vyslechnout.

Zatímco v Montpellier se hádal s rozhodčím kvůli tomu, že na něho během výměn diváci pokřikovali, v Marseille přirovnal chování publika k ovcím. Po zápase s Goffinem však sám bučení publika podpořil svými provokativními vzdušnými polibky směrem k divákům.

„Byli dva, co pískali a další se k nim přidali. Jak jeden začal, ostatní se do toho ponořili,“ stěžoval si po utkání s Goffinem. „Byli jako stádo ovcí. Pískali, protože jsem podle nich dostatečně nebojoval. Snažil jsem se o zvrat, ale soupeř odehrál několik pěkných výměn.“

Během utkání, ve druhém setu, Paire rozmlátil o kurt raketu, za což dostal trestný fiftýn. Jen to podtrhlo, v jak špatném rozpoložení se během zápasu nacházel. A to i přesto, že na tiskové konferenci se snažil vypadat uvolněně.

„To, že pískali, mi nijak nezabrání v tom, aby se mi dobře spalo. Půjdu, zkusím něco změnit, dám si něco dobrého k pití, a bude dobře,“ pokračoval v provokacích.

Jak si Paireho vychutnali fanoušky v Montpellier po prohře s Berdychem si můžete prohlédnout zde.