Vondroušová po měsíční pauze nadělila kanára. Ve druhém setu musela otáčet

- Jan Vojkůvka

Po více než měsíci se na kurtu objevila na okruhu WTA vycházející hvězda českého ženského tenisu Markéta Vondroušová. Devatenáctiletá hráčka na turnaji v maďarské Budapešti potvrdila roli osmé nasazení a v souboji se španělskou kvalifikantkou Georginou Garciaovou-Perezovou zvítězila 6:0, 7:6(6).

Vondroušová, jež naposledy hrála na Australian Open, kde byla vyřazena ve druhém kole, porazila Španělku za 82 minut hry. Více než měsíční pauza od zápasů, během níž byla nominována na Fed Cup, ale na dvorec se nedostala, se na české tenistce skoro vůbec nepodepsala.

V prvním setu Češka zápasu dominovala. Úvodní dějství vyhrála za pouhých 25 minut a Španělce, jež figuruje v žebříčku WTA až na 170. místě, uštědřila kanára.

Druhý set už byl o poznání dramatičtější a Vondroušová se v cestě za vítězstvím musela dokonce nakopnout k obratu.

Sice hned zkraje sady prorazila Garciaové-Perezové servis, ale záhy prohrála čtyři hry v řadě. Za stavu 1:4 ale zbraně nesložila a zvládla se do setu vrátit. Po uhájení svého podání předvedla v dlouhém sedmém gemu kvalitní práci na returnu a přes tři shody se dostala k rebrejku.

Druhé dějství nakonec dospělo až do tiebreaku, ve kterém Vondroušová, i přes dramatickou koncovku, nepustila soupeřku k setbolu. Sama naopak využila v pořadí druhý mečbol a vyhrála 8:6.

O postup do čtvrtfinále, jež by bylo její první od loňského července, se Češka střetne s Ruskou Annou Blinkovovou.