Po třech letech v Dubaji. K titulu vede dlouhá cesta, nepřemýšlím o tom, hlásí Kvitová

- Jan Havlovic

Petra Kvitová se představí poprvé po třech letech na prestižním turnaji v Dubaji. Světová dvojka by ráda navázala na titul z roku 2013, zároveň ale bude chtít odčinit nepříznivou sérii z posledních let. Česká jednička se totiž ve Spojených arabských emirátech nedostala již třikrát v řadě přes osmifinále.

Finalistka nedávného Australian Open si naordinovala po čtvrtfinálovém konci v Petrohradu krátkou pauzu, aby dobila baterky po náročném lednovém programu. Do Dubaje tak dorazila v dobré náladě a zavítala i na sobotní losovací akt po boku Kanaďanky Bouchardové a Dánky Wozniacké.

Kvitová se představí ve Spojených arabských emirátech poprvé po třech letech. „Minulý rok jsem zde nestartovala, takže jsem ráda, že tady můžu být. Hlavní soutěž je letos neuvěřitelně nabitá. K titulu vede ještě dlouhá cesta, takže o tom teď vůbec nepřemýšlím,“ cituje osmadvacetiletou Češku web The National

„Mám na Dubaj jen ty nejlepší vzpomínky,“ připomněla Kvitová šest let starý titul. Tehdy vyřadila v semifinále Dánku Wozniackou a ve finálové bitvě si poradila ve třech setech s Italkou Erraniovou.

Od té doby ale Kvitová hledá v Dubaji ideální formu. Ze tří odehraných turnajů zde zvítězila pouze jednou, a to v roce 2015 v prvním kole nad Ukrajinkou Svitolinovou. Kromě toho zaznamenala na místních dvorcích tři porážky, z toho dvě byly proti Španělce Suarezové Navarrové.

Letos by to mohl být od české jedničky v zemi movitých šejků zcela jiný příběh. Kvitové vyšel start sezony, po titulu v Sydney a finálové účasti na Australian Open se posunula na pozici světové dvojky. „To prvotní zklamaní z finálové prohry už vyprchalo, takže na Australian Open vzpomínám určitě v dobrém,“ dodala Kvitová v Dubaji.

V osmifinále turnaje Dubai Duty Free Tennis Championships narazí Kvitová na lepší z dvojice Kateřina Siniaková/Petra Martičová. V případném čtvrtfinále by mohla česká tenistka narazit na nasazenou sedmičku Nizozemku Kiki Bertensovou. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

When you try to fit the top of the Burj Khalifa in the ? ?

Příspěvek sdílený Petra Kvitova (@petra.kvitova),Úno 15, 2019 v 10:06 PST