Přítele jsem vůbec nečekala. Pomohl mi, libuje si šťastná finalistka Allertová

- Marek Bartošík, Michal Chadim

Denise Allertové se na Slovensku daří. Na trnavském ITF turnaji s dotací 25 000 dolarů porazila ve dvou tiebreacích Annu Zajaovou a zahraje si o titul. „Zase trvalo, než jsem se rozhýbala. Jsem ráda, že jsem to zase byla schopná otočit,“ těší čerstvou finalistku Allertovou.

Naposledy v březnu 2017 byla Denisa Allertová ve finále. Tehdy v čínském Ču-chaji dokázala šanci přetavit ve svůj jubilejní desátý ITF titul. Díky dnešní výhře nad Annou Zajaovou v poměru 7:6(4) a 7:6(1) bude mít v Trnavě šanci získat svou jedenáctou trofej.

„Jsem spokojená, že jsem ve finále. Bylo to náročné, hlavně fyzicky. Síly ubývají. Jsem ráda, že jsem ustála všechny důležité momenty,“ hodnotila v pozápasovém rozhovoru pětadvacetiletá Češka.

Německá tenistka měla v obou setech šance. V tom prvním vedla 5:3 na gemy, ve druhém si dokonce vypracovala setboly.

„Když má soupeřka setboly nebo mečboly, snažím se na to nemyslet. Prostě hraju poctivě každý balón. V důležitou chvíli se mi podařilo zahrát tři esa,“ připomněla dvanáctou hru druhé sady Allertová.

K důležitému vítězství pomohl někdejší 55. tenistce světa i vlastní fanklub. „Dorazil přítel (tenista Jan Šátral; pozn. red.) s kamarádem. Bylo to příjemné překvapení, psychicky mi to pomohlo. Mám tady i nejlepší kamarádku, zítra přijede ještě jeden kamarád,“ prozradila důležitý faktor svého úspěchu.

V nedělním finále se Allertová utká s Isabellou Šinikovovou, jíž patří 252. místo v žebříčku. „Hrála jsem s ní jednou na antuce na Spartě. Nechám tam maximum,“ slíbila česká tenistka, která jediný vzájemný duel s Bulharkou vyhrála předloni v Praze 6:4 a 6:1.