Nabitá Dubaj! Kvitové hrozí hned zkraje turnaje české derby

- Jan Havlovic

V sobotu dopoledne byl rozlosován nabitý turnaj v Dubaji, kde se v hlavní soutěži představí i čtveřice českých tenistek. Petra Kvitová i Karolína Plíšková mají v prvním kole volný los. To Barbora Strýcová i Kateřina Siniaková se vyhnuly nasazeným hráčkám. Prvně jmenovaná ale narazí na Španělku Suarezovou-Navarrovou, se kterou prohrála již sedmkrát v řadě.

Do metropole Spojených arabských emirátů se sjede kompletní tenisová špička. Z elitní desítky žebříčku WTA bude chybět pouze Američanka Sloane Stephensová.

V Dubaji budou bojovat i dvě největší české tenisové hvězdy – Petra Kvitová a Karolína Plíšková. Prvně jmenovaná tento prestižní turnaj vyhrála v roce 2013, avšak poslední dva roky zde nestartovala. To světová pětka Plíšková bude obhajovat loňskou čtvrtfinálovou účast.

Obě české hvězdy mají v prvním kole volný los. Petra Kvitová může hned v osmifinálovém souboji narazit na parťačku z českého fedcupového týmu – Kateřinu Siniakovou. Dvaadvacetiletá tenistka ale musí nejprve zvládnout duel prvního kola, ve kterém změří síly s Chorvatkou Petrou Martičovou. Půjde o vůbec první střetnutí těchto dvou tenistek, Siniaková se bude zároveň snažit vybojovat první výhru v hlavní soutěži turnaje WTA v této sezoně.

Do Dubaje přicestovala také Barbora Strýcová, která se v tomto týdnu blýskla čtvrtfinálovou účasti v Dauhá. První soupeřkou dvaatřicetileté české tenistky bude Španělka Carla Suarezová-Navarrová.

Zkušené tenistky spolu odehrály již celkem devět vzájemných utkáních. Bilance hovoří jasně pro španělskou reprezentantku, která Strýcovou porazila v kariéře již osmkrát. Česká tenistka si připsala jediný skalp z devíti vzájemných duelů před deseti lety v Acapulcu.

1. kolo dvouhry
Petra Kvitová (2.) [2] – volný los  
Karolína Plíšková (5.) [4] – volný los
Barbora Strýcová (49.) – Carla Suarezová-Navarrová (ESP, 26.)
Kateřina Siniaková (44.) – Petra Martičová (CRO, 36.)