Sestini Hlaváčková čeká rodinu! Nechávám si zadní vrátka, říká s úsměvem

- Radek Štohl

Andrea Sestini Hlaváčková oznámila radostnou novinu. Dvaatřicetiletá tenistka ve středu odpoledne informovala o těhotenství, momentálně je ve čtvrtém měsíci. Nepřímo zároveň naznačila, že by se k profesionální kariéře již v budoucnosti nemusela vrátit.

Sestini Hlaváčková se na kurtech naposledy ukázala v polovině prosince, kdy se zúčastnila České extraligy. Do tenisového kolotoče se měla znovu v Melbourne, ze kterého se však odhlásila. Její deblová parťačka Barbora Strýcová tak "byla uvolněna" k deblu pro Markétu Vondroušovou, se kterou dokráčela na Australian Open až do semifinále.

O měsíc a půl později se Andrea Sestini Hlaváčková pochlubila s nečekanou zprávou. „Čekám miminko," podělila se o velkou novinku na tiskové konferenci. Jak to však ovlivní její další kariéru? 

„Už dřív jsem říkala, že až budu mít děti, nebudu se už vracet. Jenže nikdy nevíte, co vám život připraví, takže teď pouze přerušuju kariéru a nechávám si otevřená zadní vrátka," zůstává tajemná dvojnásobná grandslamová šampionka ženské čtyřhry.

Dle nových zájmů, včetně komentování v angličtině, si další život bez tenisu již umí představit. „Tam se vidím a dělám pro to docela dost," těší Sestini Hlaváčkovou, která ani ve čtvrtém měsíci těhotenství nezůstává bez pohybu.

„Minimálně jednou či dvakrát v týdnu si jdu zacvičit i se svou kondiční trenérkou. Akorát děláme jiné věci, které teď můžu,“ líčí Sestini Hlaváčková. „Baví mě tohle období. Mám to stejně jako v tenise, i ta cesta je cíl. Baví mě to teď a bude i za dva měsíce a pak zase porod," zakončila držitelka olympijského stříbra z roku 2012.