Berdych zavítá do oblíbeného Rotterdamu! Přijal divokou kartu

- Jan Havlovic

Tomáš Berdych se představí již podvanácté v kariéře v nizozemském Rotterdamu. Česká tenisová jednička přijala od pořadatelů divokou kartu a bude se snažit navázat na triumf z roku 2014. Z hlavní soutěže Rotterdam Open se zároveň odhlásila kvůli zranění kotníku předpokládaná turnajová jednička Němec Alexander Zverev.

Rotterdam patří mezi nejoblíbenější turnaje Tomáše Berdycha. Třiatřicetiletá česká jednička se ve druhém největším nizozemském městě dostala hned čtyřikrát alespoň do semifinále a v roce 2014 si dokonce odvezla titul.

V letošním roce si Berdych připíše v Rotterdamu již dvanáctou účast. Bývalá světová čtyřka přijala v úterý od pořadatelů divokou kartu a v příštím týdnu se tak představí fanouškům v Nizozemsku, kam se přesune z Montpellier, kde hraje v tomto týdnu.

Berdych startoval v Rotterdamu i v minulém roce. Tehdy porazil bez ztráty setu Mischu Zvereva i Viktora Troického, ale do čtvrtfinálového souboje proti Belgičanu Davidu Goffinovi ze zdravotních důvodů nenastoupil.

Pořadatelé turnaje ABN AMRO World Tennis Tournament zároveň oznámili, že se z letošního ročníku odhlásila plánovaná turnajová jednička Němec Alexander Zverev. Světovou trojku trápí zranění kotníku. Místo Zvereva se do hlavní soutěže dostal Australan Matthew Ebden.