Bertensová zastavila přemožitelku Kvitové. Po obratu získala osmý titul v kariéře

- Jan Vojkůvka

Chorvatka Donna Vekičová nebyla vůbec daleko od zisku cenné trofeje na turnaji v Petrohradu. Čtvrtfinálová přemožitelka Petry Kvitové sice v prvním setu finálového utkání vedla nad Kiki Bertensovou 5:2, ale proti favorizované soupeřce vedení neudržela a prohrála 6:7(2), 4:6. Z osmého triumfu na okruhu WTA se raduje nizozemská tenistka.

Sedmadvacetiletá Bertensová v nedělním finále nezačala vůbec dobře a prohrávala s Vekičovou 2:5 při ztrátě hned dvou brejků. Nejen, že dokázala skóre srovnat, dokonce první set i vyhrála a to v tiebreaku 7:2.

Ve druhém setu si hodně pomáhala prvním podáním, a i když výhodu brejku z třetí hry neudržela a nechala soupeřku srovnat na 3:3, konec zápasu patřil jí. V deváté hře znovu prorazila Chorvatčin servis a duel přes shodu dopodávala.

Osmá hráčka světa vyhrála už svůj osmý titul na okruhu WTA a bodově si výrazně v žebříčku polepšila. Na vylepšení svého kariérního maxima ztrácí nyní pouze 95 bodů. A v dosahu je i šesté místo Němky Kerberové.

Až do konce března přitom Bertensová neobhajuje téměř žádné body, když loni vypadla v prvním kole v Dubaji, ve druhém kole v Indian Wells a ve třetím kole v Miami.