WTA

Krutý petrohradský los. Na Kvitovou číhá bývalá světová jednička, trnitou cestu má také Siniaková

- Jan Havlovic

V neděli odpoledne byla rozlosována hlavní soutěž halového turnaje v Petrohradu. Obhájkyně titulu Petra Kvitová bude mít v prvním kole volný los, hned v osmifinále ale může narazit na Bělorusku Victorii Azarenkovou, bývalou světovou jedničku. Podobně těžký los má i Kateřina Siniaková. Ta by v případě úspěchu v prvním kole šla na turnajovou dvojku Kiki Bertensovou z Nizozemska.

Petra Kvitová má před sebou pokračování náročného programu. Po turnajích v Sydney a v Melbourne si nová světová dvojka zahraje již třetí turnaj v řadě – tentokrát v hale v Petrohradu. Osmadvacetiletá tenistka v minulém roce právě na západě Ruska slavila titul, když zvládla všech pět zápasů.

V tomto roce bude Kvitová nasazenou jedničkou, a tak bude mít v prvním kole volný los. Hned v osmifinále ale na finalistku Australian Open může číhat bývalá světová jednička Victoria Azarenková. Běloruskou tenistku čeká v prvním kole souboj proti jedné z úspěšných kvalifikantek.

Do Petrohradu se vydá také další česká reprezentantka – Kateřina Siniaková. Soupeřka dvaadvacetileté tenistky pro první kolo vzejde z úspěšných kvalifikantek. Pokud by Siniaková uspěla, v osmifinále by vyzvala Nizozemku Kiki Bertensovou, turnajovou dvojku.

Třetí českou zástupkyní bude Renata Voráčová, která se představí ve čtyřhře. Zkušená česká deblistka nastoupí po boku vítězky Roland Garros Lotyšky Jeleny Ostapenkové. Česko-lotyšská dvojice vyzve rumunský pár Mituová, Olaruová.

Kompletní los dvouhry najdete ZDE