Ujisti se, že vyhraješ! Tátu Djokoviče povzbudil malý Stefan

- Jan Vojkůvka

Psychická pohoda je u tenistů velmi důležitá. Během zápasů hrají sami za sebe, nikdo je nemůže vystřídat, nikdo jim nemůže ulevit. I ti nejlepší potřebují občas na chvíli vypnout a přesně to se povedlo i světové jedničce Novaku Djokovičovi, jehož před semifinále povzbudil jeho čtyřletý synek.

Djokovič v semifinále doslova smetl Francouze Lucase Pouilleho 6:0, 6:2, 6:2. Jejich zápas trval pouze 85 minut. Djokovič byl dominantní a vybojoval další finále proti Rafaelu Nadalovi. Po utkání přiznal, že ho motivoval především jeho čtyřletý syn Stefan.

„Nemohl se na mě koukat, chodí do školky,“ podotkl Djokovič na kurtu.

„Ale nějakých 45 minut před zápasem jsem s ním telefonoval. Povídal mi o Spider-manovi a o tom, že si hrál jako rybička v akvárku,“ smál se šestinásobný vítěz Australian Open.

„Pak mi popřál hodně štěstí a řekl, ať se ujistím, že vyhraju,“ rozesmál publikum. A skutečně se Djokovič ujistil drtivým vítězstvím, při němž ztratil jen čtyři gemy.

„Že jsem se stal tátou je pro mě nejlepší věc, co se mi v životě stala. S manželkou jsme spolu 15 let a jsou z nás rodičce dvou andílků. To je pro mě pravý život,“ dodal vážněji.

Ve finále hrdý otec vyzve Rafaela Nadala a bude usilovat o třetí grandslamový titul v řadě.