Pondělí na Australian Open: Kvitová musí hned do akce, Berdych hraje časně ráno

- Radek Štohl

České špičky vstoupí do prvního dne Australian Open. Petra Kvitová se pouhých osmačtyřicet hodin po triumfu v Sydney podívá na třetí největší kurt, na kterém si zahraje také Tomáš Berdych proti Kyle Edmundovi. V pondělí se v Austrálii ještě ukáže Markéta Vondroušová, Barbora Strýcová a Kateřina Siniaková.

Petra Kvitová v sobotu dobyla šestadvacátý titul kariéry, ve finále otočila duel s Ashleigh Bartyovou. Osmadvacetiletá tenistka svůj zápas dohrála chvíli po půl desáté středoevropského času, tedy v čase, kdy v pondělí nejdříve vstoupí do svého prvního grandslamu letošní sezóny. Soupeřkou jí bude Slovenka Magdaléna Rybáriková.

V Melbourne Areně se před Petrou Kvitovou z českých tenistů ještě ukáže Tomáš Berdych. Zkušený hráč svůj první turnaj roku v Dauhá zvládl na výbornou, ve finále přesto padl s Roberto Bautistou. Na Australian Open se Berdych ukáže přibližně od 4:30 SEČ proti Kyle Edmundovi, kterého před třemi lety smetl právě v Dauhá.

Celý program v Melbourne začíná hodinu po půlnoci středoevropského času. Jednou z prvních tenistek, která se v Austrálii představí, bude také Markéta Vondroušová. Stále teprve devatenáctiletá hráčka má na úvod turnaje nepříjemný los v podobě kvalifikantky Jevgeniji Rodinové. Tenistky se utkají na kurtu číslo dvacet.

Ve stejný čas jako Berdych by se měla ukázat také Barbora Strýcová, jež se na "pětce" potká s Julií Putincevovou. Kurt s číslem třináct bude patřit Kateřině Siniaková, česká hráčka vyzve vítězku Hopman Cupu Belindu Bencicovou.

Až v úterý se na kurt dostane kvarteto Čechů Jiři Veselý, Kristýna Plíšková, Karolína Plíšková a Karolína Muchová. Poslední dvě zmíněné tenistky se utkají proti sobě. Pondělní program je k nahlédnutí zde.